ΑΥΤΗ είναι η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

ΑΥΤΗ είναι η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι)

Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να γράφω μερικές σειρές για τους τρόπους σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης. Πριν ξεκινήσω να σας παραθέτω τις πληροφορίες που συνέλεξα να επισημάνω ότι πυρηνική έκρηξη δεν έχουμε μόνο από βόμβες, αλλά και από ατυχήματα σε πυρηνικά υλικά (υπάρχουν σχεδόν παντού πλέον) και σε εργοστάσια παροχής ενέργειας (έχουν δύο γειτονικές μας χώρες, η Τουρκία και η Βουλγαρία), οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι και πως.

Βέβαια οι δύο αυτές διαφορετικές περιπτώσεις έχουν και ορισμένες διαφορές, κυρίως ως προς τους χρόνους αντίδρασης και την απόσταση επιρροής/καταστροφών. Θα παραθέσω τους γενικούς / κοινούς τρόπους σωστής αντίδρασης για τους μη προετοιμασμένους (άλλωστε στη χώρα μας είναι απίθανο κάποιος να έχει κάνει σχετική προετοιμασία).

Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις προστασίας. Η πρώτη αφορά κατά το χρόνο της έκρηξης, η δεύτερη πριν από αυτή και η τρίτη αμέσως μετά την έκρηξη.

Πριν την έκρηξη απλά στην γενικότερη προετοιμασία μας πρέπει να έχουμε κάποια υλικά. Δεν θα μιλήσω για ακραία πράγματα (όπως οι αντισφυξιογόνες μάσκες – αν και δεν είναι υπερβολή να έχουμε από μια στο σπίτι μας, έστω και απλή ρωσικής κατασκευής που έχουν και πολύ χαμηλό κόστος – περίπου 15 ευρώ). Απλά υλικά που θεωρώ ότι πρέπει να έχει κάθε σπίτι και είχαμε δει στο άρθρο για την αντιμετώπιση Πανδημιών όμως και εδώ είναι ακριβώς τα ίδια. Ούτως ή άλλως το δωμάτιο καθαρισμού των Πανδημιών είναι 100% ίδιο με την περίπτωση της πυρηνικής έκρηξης.

Κατά τη διάρκεια της έκρηξης:

α)ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κοιτάμε προς το σημείο της έκρηξης. Άν κοιτάξεις απλά ξέχνα το φως σου για όλη σου τη ζωή, ξέχνα και τις πιθανότητες επιβίωσης. Στην έκρηξη και για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα ή κλείνουμε τα μάτια ή τρέχουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς ασφαλές καταφύγιο —->οποιοδήποτε υπόγειο!

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΑΥΤΗ είναι η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι) ΑΥΤΗ είναι η σωστή αντίδραση στην πυρηνική έκρηξη (μέτρα προστασίας, πρώτη αντίδραση, κίνδυνοι) Reviewed by George S on 8/01/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.