Κως: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ξύπνησε μνήμες Ιουλίου - Γ. Χουλιάρας: «Ίσως υπάρξει ανάλογος μετασεισμός»

Κως: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ξύπνησε μνήμες Ιουλίου - Γ. Χουλιάρας: «Ίσως υπάρξει ανάλογος μετασεισμός»

Μνήμες του φονικού σεισμού 6,4 Ρίχτερ που "χτύπησε" την Κω στις 21 Ιουλίου, όπου δύο άνθρωποιέχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν,ξύπνησε στους κατοίκους του νησιού η σημερινή επίσκεψη τουΕγκέλαδου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή της Κω και των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, οσεισμός έγινε αισθητός στις 10:42 το πρωί σε όλη την περιοχή, τα νησιά των Δωδεκανήσων και τα τουρκικά παράλια, ενώ είχε εστιακό βάθος 10 χιλομέτρων. Όπως είπε στο ΑΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερσημειώθηκε κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας.

"Ίσως να υπάρξει ακόμα ένα μετασεισμός της ίδιας τάξης", δήλωσε στο Lesvosnews.gr ο Γεράσιμος Χουλιάρας:«Σας είχα πει πριν λίγες ημέρες ότι περίμενε έναν τέτοιο σεισμό. Δηλαδή της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ίσως και μεγαλύτερο.Οπωσδήποτε είναι ένα καλό νέο για τη σεισμική ακολουθία της περιοχής.Ίσως να υπάρξει ακόμα ένα μετασεισμός της ίδιας τάξης.Σε κάθε περίπτωση ο σεισμός αυτός ήταν ζητούμενος»

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κως: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ξύπνησε μνήμες Ιουλίου - Γ. Χουλιάρας: «Ίσως υπάρξει ανάλογος μετασεισμός» Κως: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ξύπνησε μνήμες Ιουλίου - Γ. Χουλιάρας: «Ίσως υπάρξει ανάλογος μετασεισμός» Reviewed by George S on 8/08/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.