Αυξάνει τις δυνάμεις της στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία: Τρεις φρεγάτες και ένα υποβρύχιο απειλούν το “West Capella”

Αυξάνει τις δυνάμεις της στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία: Τρεις  φρεγάτες και ένα υποβρύχιο απειλούν το “West Capella”

Αυξάνει κατακόρυφα την παρουσία της η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ. Μέχρι τώρα οι πληροφορίες ανέφεραν για την αποστολή μιας φρεγάτας κλάσης G, τώρα όμως και σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του τουρκικού γενικού Επιτελείου η ναυτική ομάδα ενισχύεται με δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο.

Πρόκειται πιθανότατα για την ναυτική δύναμη που πραγματοποιούσε γυμνάσια σε περιοχή δυτικά της Κύπρου, (12 και 13 Ιουλίου) αλλά η εξέλιξη είναι ότι η δύναμη αυτή δεν αποχωρεί αλλά παραμένει στην περιοχή και εντασσόμενη και αυτή στην γενική επιχείρηση εκφοβισμού της Κύπρου για α αναστείλει τις έρευνες στην περιοχή του Οικοπέδου 11. Πρόκειται για μια εξέλιξη που είναι πιθανό να σημάνει την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού την περασμένη εβδομάδα.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ανέπτυξαν τις φρεγάτες και το υποβρύχιο στην ανατολική Μεσόγειο για να «εγγυηθούν την ασφάλεια της μεταφοράς πετρελαίου», ενώ άλλη μια φρεγάτα εστάλη για να επιτηρήσει το πλωτό γεωτρύπανο στα ανοικτά των κυπριακών ακτών.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι έρευνες και οι ενδεχόμενες γεωτρήσεις — συμβατική υποχρέωση της γαλλικής Total και της ιταλικής Eni βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει με τη Λευκωσία — θα γίνουν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella, το οποίο έλαβε θέση χθες Τετάρτη για την έναρξη ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου.

Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι θα λάβει μέτρα εναντίον της Κύπρου εάν αρχίσει να εκμεταλλεύεται υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου γύρω από τη νήσο. Για την τουρκική κυβέρνηση, οι πόροι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου ανήκουν και στις δύο κοινότητες και πρέπει να υπάρξει συνεκμετάλλευση.

Πηγή / Περισσότερα στο newsone.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αυξάνει τις δυνάμεις της στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία: Τρεις φρεγάτες και ένα υποβρύχιο απειλούν το “West Capella” Αυξάνει τις δυνάμεις της στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία: Τρεις  φρεγάτες και ένα υποβρύχιο απειλούν το “West Capella” Reviewed by George S on 7/14/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.