Μόνο το 3% του νερού του πλανήτη μας είναι πόσιμο!

Το νερό είναι τόσο αναγκαίο για την επιβίωσή μας, το ξέρουμε όλοι καλά. Όμως, η ποσότητά του είναι περιορισμένη, αυτό μπορεί να μην το γνωρίζουμε όλοι. Αν και η επιφάνεια του πλανήτη μας καλύπτεται κατά 70% από νερό, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό είναι αλμυρό.


Το 97% του νερού βρίσκεται σε θάλασσες και ωκεανούς, ενώ μόνο το 3% είναι πόσιμο γλυκό νερό. Από αυτό μεγάλο ποσοστό είναι «παγιδευμένο» σε παγετώνες και χιονισμένα σημεία του πλανήτη με αποτέλεσμα μόλις το 1% να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους.

Σήμερα, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό, και αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή αλήθεια: Ένα μέλλον κατά το οποίο, σε πολλά μέρη του κόσμου, το φρέσκο νερό θα είναι σπάνιο και ακριβό.

Αλλά πόσο νερό υπάρχει πραγματικά;  Στην απεικόνιση αυτή, η σφαίρα στα αριστερά απεικονίζει τη Γη με όλο το νερό να έχει απομακρυνθεί. Η μπλε σφαίρα στα δεξιά δείχνει τον κατά προσέγγιση όγκο του συνόλου του νερού της Γης, ενώ η μικροσκοπική μπλε κουκκίδα στα δεξιά αντιπροσωπεύει το διαθέσιμο καθαρό και φρέσκο νερό. Να διευκρινίσουμε ότι η κάλυψη κατά 70% με νερό αφορά στην επιφάνεια του πλανήτη γι αυτό και η μπλε σφαίρα είναι πολύ μικρή σχετικά με το συνολικό όγκο της Γης.


Πηγή perierga.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Μόνο το 3% του νερού του πλανήτη μας είναι πόσιμο! Μόνο το 3% του νερού του πλανήτη μας είναι πόσιμο! Reviewed by Sakis P on 7/03/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.