Το FBI προειδοποιεί την ενεργειακή βιομηχανία για κυβερνοεπιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια

Το FBI προειδοποιεί την ενεργειακή βιομηχανία για κυβερνοεπιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια

Το τμήμα της Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI έδωσε στη δημοσιότητα μια αναφορά η οποία περιέχει πληροφορίες σχετικά με κακόβουλο λογισμικό το οποίο στοχεύει τους υπαλλήλους σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Η συγκεκριμένη αναφορά, ισχυρίζεται πως οι εν λόγω επιθέσεις λαμβάνουν χώρα από τον περασμένο Μάιο.

Το FBI, μεταξύ άλλων δηλώνει πως οι επιθέσεις στοχεύουν στους προσωπικούς υπολογιστές των εργαζομένων των συγκεκριμένων σταθμών αλλά το ευχάριστο είναι πως το malware δεν έχει “περάσει” στα PLC των σταθμών, δηλαδή στους υπολογιστές που ευθύνονται για τη λειτουργία των αντιδραστήρων. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι συγκεκριμένες επιθέσεις, όπως γνωστοποίησε το FBI, περιλαμβάνει την αποστολή πλαστών και μολυσμένων με malware βιογραφικών σε μηχανικούς των σταμθών των οποίων οι προσωπικές συσκευές συνδέονται με κάποιον τρόπο με τα PLCs των αντιδραστήρων, έτσι ώστε να γίνει η μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού.

Παρόλο που τα συστήματα ελέγχου των αντιδραστήρων είναι “αεροστεγή”, δηλαδή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μια βρετανική του έρευνα του 2015 αποκάλυψε πως τα συγκεκριμένα συστήματα είναι εξαιρετικά ευπαθή και ευάλωτα σε παντός τύπου επιθέσεις.

Παρόλο που οι επίσημες πηγές δεν κάνουν λόγο σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές, κάποιοι σχολιάζουν το γεγονός πως οι επιθέσεις φέρουν κοινά στοιχεία με εκείνα των επιθέσεων του group “Energetic Bear”, μιας χακτιβιστικής ρωσικής οργάνωσης κατά της ενεργειακής βιομηχανίας.

Πηγή / Περισσότερα στο https:
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Το FBI προειδοποιεί την ενεργειακή βιομηχανία για κυβερνοεπιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια Το FBI προειδοποιεί την ενεργειακή βιομηχανία για κυβερνοεπιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια Reviewed by George S on 7/11/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.