Ηπατίτιδα C: Πρόσβαση για πενταπλάσιους ασθενείς στα νεότερης γενιάς φάρμακα

Ηπατίτιδα C: Πρόσβαση για πενταπλάσιους ασθενείς στα νεότερης γενιάς φάρμακα

Με την επίτευξη μιας συμφωνίας «σταθμού», όπως την χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και φαρμακευτικών εταιρειών, για το κόστος των νέων ακριβών θεραπειών για την ηπατίτιδα C.

Μέχρι τώρα ο ΕΟΠΥΥ αποζημίωνε ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο της ηπατίτιδας C. Με τη συμφωνία, εντάσσονται πλέον σε θεραπεία και ασθενείς που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο της νόσου, περιορίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσής της και παρέχοντας ταυτόχρονα καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς. Μετά από εντατική διαβούλευση μεταξύ της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ και των εταιρειών, επιτεύχθηκε σημαντική μείωση στο κόστος θεραπείας ανά ασθενή, η οποία επιτρέπει τη διευρυμένη πρόσβαση των ασθενών με ηπατίτιδα C σε καινοτόμες θεραπείες.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί ένα σταθερό δημοσιονομικό περιβάλλον με επωφελείς οικονομικούς όρους για την Πολιτεία, οι οποίοι ευνοούν την επίτευξη των εξής στρατηγικών στόχων:

α) Πρόσβαση πενταπλάσιου αριθμού ασθενών στις νέες θεραπείες.

β) Ένταξη σε νέες καινοτόμες θεραπείες ασθενών στα πρώιμα στάδια της νόσου ή με συγκεκριμένες συννοσηρότητες (όπως ασθενείς με αιμορροφιλία, θαλασσαιμία, AIDS).

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ηπατίτιδα C: Πρόσβαση για πενταπλάσιους ασθενείς στα νεότερης γενιάς φάρμακα Ηπατίτιδα C: Πρόσβαση για πενταπλάσιους ασθενείς στα νεότερης γενιάς φάρμακα Reviewed by George S on 7/09/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.