Τα μυστικά σύμβολα που κρύβονται πίσω από το δολάριο και μας τα κρύβουν! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μυστικά σύμβολα που κρύβονται πίσω από το δολάριο και μας τα κρύβουν! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Το δολάριο (αγγλ. dollar) είναι το νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Διαιρείται σε 100 σεντς (αγγλ. cents). Ο κωδικός ISO 4217 του δολαρίου ΗΠΑ είναι USD.

Η ονομασία του προέρχεται από το ισπανικό δολάριο (νόμισμα των οκτώ ρεαλιών, στα ισπανικά reales), το οποίο με την σειρά του είχε λάβει το όνομά του πιθανώς από το παλαιό γερμανικό νόμισμα Τάλερ (στα γερμανικά Thaler). Σε κανονική κυκλοφορία υπάρχουν κέρματα με ονομαστική αξία 1¢ (Cent, επίσης γνωστό ως Penny), 5¢ (Nickel), 10¢ (Dime), 25¢ (επισήμως «τέταρτο του δολαρίου», Quarter Dollar, ή απλά Quarter στην καθομιλουμένη), 50¢ (μισό δολάριο, half dollar· σπάνιο) και $1 (δολάριο, dollar· σπάνιο).

Επίσης κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των $1, $2 (σπάνιο), $5, $10, $20, $50 και $100. Χαρτονομίσματα με ονομαστική αξία άνω των $100 ($500, $1.000, $5.000, $10.000 και $100.000) δεν έχουν πλέον αντίκρυσμα, έτσι ώστε να δυσκολευτεί η λαθραία μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου απεικονίζεται ο Τζορτζ Ουάσινγκτον.Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τα μυστικά σύμβολα που κρύβονται πίσω από το δολάριο και μας τα κρύβουν! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) Τα μυστικά σύμβολα που κρύβονται πίσω από το δολάριο και μας τα κρύβουν! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by George S on 7/31/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.