Σεισμός Κως: Θα ακολοθήσουν και άλλοι μετασισμοί? Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός Κως: Θα ακολοθήσουν και άλλοι μετασισμοί? Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός τώρα: Δείτε τι καταγράφουν LIVE οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα - Σε κατάσταση συναγερμού τα Δωδεκάνησα και η Κως μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ- Τρόμος στην Κω - Φόβοι των σεισμολόγων για τις επόμενες ώρες

Έντονη είναι η ανησυχία των επιστημόνων για το μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε σήμερα 21 Ιουλίου τα Δωδεκάνησα και την Τουρκία. Αν και αρκετοί σεισμολόγοι, εδώ και μέρες, είχαν προειδοποιήσει για μεγάλο σεισμό, μετά τα 6,7 Ρίχτερ, ο προβληματισμός τους έχει γίνει μεγαλύτερος.

Προς ώρας, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται μεν καθησυχαστικοί, αποφεύγουν όμως να δηλώσουν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν ακόμα κι αν τα 6,7 Ρίχτερ ειναι ο κύριος σεισμός, για να εκτονωθεί το φαινόμενο θα πρέπει να υπάρξουν μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ!!!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κώστα Παπαζάχου στον ΣΚΑΙ ο οποίος ναι μεν είπε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τα καινούργια κτίρια ωστόσο τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση της κατάστασης.

«Προσοχή, δεν πλησιάζουμε και δεν κατοικούμε κτίρια που έχουν ζημιές» είπε ο καθηγητής σεισμολογίας εξηγώντας πως ο φονικός σεισμός προέρχεται από γνωστό ρήγμα το οποίο ξεκινά από την Ανατολή (Τουρκία) και κατευθύνεται προς τη Δύση. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να διαφωνεί με τον σεισμολόγο Ευθύμη Λέκκα, αφού όπως είπε ο σεισμός δεν ήταν 6,5 αλλά 6,7 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Λέσβου... Η μετασεισμική ακολουθία εδώ είναι απολύτως φυσιολογική. Εκτιμώ ότι ο σεισμός των 6,4 βαθμών ήταν ο κύριος, αλλά η μετασεισμική ακολουθία θα είναι πλούσια και γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης. Ο κ. Τσελέντης επέστησε προσοχή στο τσουνάμι που σημειώθηκε, ύψους 70 εκατοστών.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σεισμός Κως: Θα ακολοθήσουν και άλλοι μετασισμοί? Τι λένε οι σεισμολόγοι Σεισμός Κως: Θα ακολοθήσουν και άλλοι μετασισμοί? Τι λένε οι σεισμολόγοι Reviewed by George S on 7/21/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.