«Πρωταγωνίστρια» η Κίνα στην παγκόσμια οικονομία

«Πρωταγωνίστρια» η Κίνα στην παγκόσμια οικονομία

Οι αναδυόμενοι στρατηγικοί κλάδοι της κινεζικής οικονομίας αναπτύσσονται με ταχύ ρυθμό φέτος, με την παραγωγή τους να αναμένεται να αντιστοιχεί στο 10% του ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του έτους.

Το πρώτο πεντάμηνο, τα έσοδα από τις βασικές δραστηριότητας σημαντικών κλάδων αυξήθηκαν 13,3%, κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δήλωσε ο Φέι Ζιρόνγκ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Τα καθαρά κέρδη τους αυξήθηκαν 13,5% σε ετήσια βάση, ενώ τα περιθώρια κέρδους αυξήθηκαν, επίσης, ελαφρά, υποδηλώνοντας βελτιωμένη αποδοτικότητα. Ειδικότερα, το περιθώριο κέρδους στον κλάδο παραγωγής ρεύματος από νέες πηγές ενέργειας έφθασε το 32,1%, πολύ πάνω από το 8,1% που ανέρχεται κατά μέσο όρο στον κλάδο.

Η Κίνα ενθαρρύνει την ανάπτυξη στρατηγικών αναδυόμενων κλάδων, στους οποίους περιλαμβάνονται τομείς με προοπτικές υψηλής ανάπτυξης που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
«Πρωταγωνίστρια» η Κίνα στην παγκόσμια οικονομία «Πρωταγωνίστρια» η Κίνα στην παγκόσμια οικονομία Reviewed by George S on 7/08/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.