Τσίπρας: Πολλοί μπορούν να μας πουν ψεύτες, αλλά κανένας δε θα μας πει διεφθαρμένους

Τσίπρας: Πολλοί μπορούν να μας πουν ψεύτες, αλλά κανένας δε θα μας πει διεφθαρμένους

“Τα χειρότερα είναι σαφώς πίσω μας”, δηλώνει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τη θετική τροχιά στην οποία έχει μπει η ελληνική οικονομία.

“Μπορούμετώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι ηοικονομία είναι σε ανοδική τροχιά...Αργά-αργά, αυτό που κανείς δεν πίστευεπως θα συμβεί, θα συμβεί. Θα βγάλουμε τηχώρα από την κρίση... και στο τέλος θακριθούμε”, τονίζει μεταξύ άλλων οπρωθυπουργός. Κάνονταςτην αυτοκριτική του, ο Αλέξης Τσίπραςπαραδέχεται πως όταν ανέλαβε την ηγεσίατης χώρας δεν είχε αίσθηση του πόσομεγάλες είναι οι δυσκολίες. “Νομίζωότι τώρα έχω μία πολύ διαφορετική εικόνααπό αυτήν που είχα αρχικά”, σημειώνει,παραδεχόμενος ότι “έκανα λάθη... μεγάλαλάθη” και προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερολάθος του ήταν ίσως “η επιλογή προσώπωνσε σημαντικά πόστα”, μία αναφορά πουεκλαμβάνεται ως αιχμή κατά του πρώηνυπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη,για το “σχέδιο Β” του οποίου ο πρωθυπουργόςσχολιάζει ότι “ήταν τόσο ασαφές, πουδεν άξιζε καν να συζητήσουμε γι' αυτό”και ότι “ήταν απλώς αδύναμο καιαναποτελεσματικό”.

Ξεκαθαρίζειεξάλλου ότι ποτέ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛδε θέλησε να βγάλει την Ελλάδα από τηνΕυρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. “Να αφήσουμετην Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλογαλαξία; Η Ελλάδα είναι σημαντικό μέροςτης Ευρώπης. Χωρίς αυτήν, πώς θα έμοιαζεη Ευρώπη; Θα έχανε ένα σημαντικό μέροςτης ιστορίας και της κληρονομιάς της”,υπογραμμίζει, και προσθέτει πως τοGrexitθαισοδυναμούσε με αποδοχή του “τιμωρητικούσχεδίου” που επινόησε ο Σόιμπλε καιπροέβλεπε προσωρινή αποχώρηση τηςΕλλάδας από την Ευρωζώνη.

Οσυμβιβασμός ήταν η μόνη επιλογή, εξηγεί,παρομοιάζοντας τα μέτρα που έφερε οσυμβιβασμός αυτός με ένα άσχημο φάρμακοπου πρέπει όμως να πάρει κανείς ότανκινδυνεύει η ζωή του. “Κρατάς τη μύτησου, το παίρνεις... Ξέρεις ότι δεν υπάρχειάλλος τρόπος... γιατί έχεις δοκιμάσειτα πάντα για να επιβιώσεις”, αναφέρει

Αναφορικάμε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές,ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: “Όλο αυτόντον καιρό είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευσηκαι σε συνεχή προσπάθεια συμβιβασμούανάμεσα στο πρόγραμμά μας και τομνημόνιο”. Ο ίδιος τονίζει πως αν καιη εποπτεία της Ελλάδας θα συνεχιστείμέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος,οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι πιο εύκολοι:“Η μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Αύγουστοτου 2018, όταν, μετά από οκτώ χρόνια, θαβγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνήεποπτεία. Με το αρνητικό κλίμα πουκυριαρχεί σήμερα, είναι κάτι που ο μέσοςΈλληνας δεν πιστεύει ακόμα ιδιαίτερα”.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τσίπρας: Πολλοί μπορούν να μας πουν ψεύτες, αλλά κανένας δε θα μας πει διεφθαρμένους Τσίπρας: Πολλοί μπορούν να μας πουν ψεύτες, αλλά κανένας δε θα μας πει διεφθαρμένους Reviewed by George S on 7/24/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.