Επενδυτές, προσοχή -ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Κίνας και Ινδίας αυξάνεται

Επενδυτές, προσοχή -ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Κίνας και Ινδίας αυξάνεται


Του Panos Mourdoukoutas

Η Κίνα και η Ινδία βρίσκονται σε φάση σύγκρουσης. Στα θιβετιανά σύνορα, οι ηγέτες των δύο χωρών "δοκιμάζουν” ο ένας τον άλλον... Οι δύο ηγέτες κλιμακώνουν την ένταση, αυξάνοντας τις πιθανότητες ενός "ατυχήματος" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πόλεμο στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες για τις οικονομίες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές των δύο μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών.

Η διαμάχη για τα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Κίνας δεν είναι νέα -έχουν υπάρξει η αιτία για ένα πόλεμο και παλιότερα. Το νέο στοιχείο, είναι ο στόχος της Κίνας να κατασκευάσει δρόμους στις αμφισβητούμενες περιοχές.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο έλαβε μια έντονη προειδοποίηση από την Ινδία: σταματήστε να χαλάτε τα σχέδιά μας ή θα υποστείτε "μεγαλύτερες απώλειες" από αυτές του 1962.

Τώρα έρχεται μια κινεζική στρατιωτική άσκηση με πυρομαχικά στο Θιβέτ, σε απάντηση στην μαζική στρατιωτική κινητοποίηση της Ινδίας στην περιοχή, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Οι δύο χώρες ήδη διαφωνούν για την κατασκευή του διαδρόμου της Κίνας στο Πακιστάν (CPEC), που διέρχεται από τις πακιστανικές περιοχές που διεκδικεί η Ινδία.

Εν τω μεταξύ, το Νέο Δελχί παρακολουθεί στενά τα έργα υποδομής της Κίνας στη Σρι Λάνκα και στο Μπαγκλαντές, φοβούμενη ότι το Πεκίνο προσπαθεί να περικυκλώσει την Ινδία και να διεκδικήσει εκ νέου τις αμφισβητούμενες περιοχές.

Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις διαρκείς διαμάχες μεταξύ Κίνας και Ινδίας, καθώς δημιουργούν γεωπολιτικούς κινδύνους για τις ροές κεφαλαίων στις αγορές της περιοχής. Ειδικά αν αυτές οι διαμάχες προκαλέσουν έναν πόλεμο, όπως συνέβη το 1962.

Πηγή

Πηγή / Περισσότερα στο tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Επενδυτές, προσοχή -ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Κίνας και Ινδίας αυξάνεται Επενδυτές, προσοχή -ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Κίνας και Ινδίας αυξάνεται Reviewed by George S on 7/19/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.