Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης δάκρυσε στο Καλλιμάρμαρο

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης δάκρυσε στο Καλλιμάρμαρο

Ο Μιχαήλ (Μίκης) Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου 1925, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα. Λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα του (ανώτερος δημόσιος υπάλληλος) πέρασε τα παιδικά του χρόνια μετακινούμενος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ανακαλύψει την αγάπη του για τη μουσική κι έγραψε τις πρώτες του συνθέσεις, ενώ το 1942 εξέδωσε τα πρώτα του ποιήματα, με το ψευδώνυμο Ντίνος Μάης. Το 1943 εγκαθίσταται οριστικά στην Αθήνα και συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές, με δάσκαλο τον Φιλοκτήτη Οικονομίδη. Παράλληλα, αναπτύσσει αντιστασιακή δράση, μέσα από τις τάξεις της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ. Θα συλληφθεί από τους Ιταλούς και στη φυλακή θα γνωρίσει το έργο του Μαρξ. «Ο άνθρωπος που δεν έκλαψε όταν του συνέθλιψαν το πόδι στη Μακρόνησο, όταν τον έθαψαν ζωντανό, όταν τον πέταξαν. μέσα σε βόθρο στην Ικαρία όταν τον πήγαιναν για εκτέλεση στην Τρίπολη, όταν έκανε αιμόπτυση ή στον Ωρωπό, μόλις έχει τελειώσει την διεύθυνση της «Άρνησης» και ένας λυγμός συγκίνησης του ξεφεύγει!!!

Λυγίζουν και οι Γίγαντες»!!!

Αυτό το όμορφο κείμενο δημοσίευσε  η σελίδα των φίλων του Μίκη Θεοδωράκη στο facebook συνοδεύοντας το με την εικόνα του Μίκη Θεοδωράκη που δακρύζει συγκινημένος πριν έναν μήνα στο Καλλιμάρμαρο.

Η συγκλονιστική στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης δακρύζει ενώ διευθύνει το «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά»

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν πριν περίπου έναν μήνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην ιστορική παράσταση «Όλη Η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές» προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Έπειτα από επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, το Καλλιμάρμαρο στάδιο πλημμύρισε με 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, που σχημάτισαν μια τεράστια χορωδία και με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας ερμήνευσαν μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού.

Πηγή / Περισσότερα στο www.tilestwra.com
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης δάκρυσε στο Καλλιμάρμαρο Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης δάκρυσε στο Καλλιμάρμαρο Reviewed by George S on 7/29/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.