Τραγωδία στην Αίγινα: Σήμερα οι κηδείες των δύο άτυχων ψαράδων

Τραγωδία στην Αίγινα: Σήμερα οι κηδείες των δύο άτυχων ψαράδων

Σήμερα αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος της νέας ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα με τις κηδείες των δύο άτυχων ψαράδων, που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αλιευτικό τους συγκρούστηκε με υδροφόρα. Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν ύστερα από τις απολογίες τους ο πλοίαρχος και ο ναύτης της υδροφόρας.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στα άτυχα αδέλφια, ηλικίας 62 και 74 ετών στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στην Αίγινα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και δεν έφεραν κάποια χτυπήματα. Τη συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, όπου η υδροφόρα-πλοίο «Αίγινα» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα δύο αδέλφια ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης στα δικαστήρια Πειραιά, όπου κατέθεσαν ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας μέλος του πληρώματος.

Και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν εναντίον τους ποινικές διώξεις.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο άτυχων ψαράδων μιλώντας για το ναυτικό δυστύχημα ζήτησε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο προσεχτικά, ενώ ανέφερε ότι οι δύο ψαράδες ήταν πολύ έμπειροι με τη θάλασσα και γνώριζαν κολύμπι. Επίσης, έθεσε τα εξής ερωτήματα: Γιατί το πλοίο-υδροφόρα δεν χρησιμοποίησε ηχητικά σήματα, τους λεγόμενους συριγμούς, αλλά και γιατί το σκάφος του λιμενικού σώματος δεν παρέλαβε άμεσα τους δύο ψαράδες προκειμένου να τους μεταφέρει γρήγορα στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πλοιάρχου αλλά και του μέλους του πληρώματος του πλοίου «Αίγινα», από την πλευρά τους, τόνισαν ότι το πλοίο χρησιμοποίησε όλα τα μέσα προκειμένου να ειδοποιηθούν για να απομακρυνθούν οι δύο άτυχοι ψαράδες, ενώ εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τραγωδία στην Αίγινα: Σήμερα οι κηδείες των δύο άτυχων ψαράδων Τραγωδία στην Αίγινα: Σήμερα οι κηδείες των δύο άτυχων ψαράδων Reviewed by George S on 7/07/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.