Νέα έρευνα επιβεβαιώνει το «ορμονικό πλεονέκτημα» ορισμένων γυναικών αθλητριών

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει το «ορμονικό πλεονέκτημα» ορισμένων γυναικών αθλητριών

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και άλλων ανδρικών ορμονών (ανδρογόνων) που παράγει με φυσικό τρόπο ο οργανισμός ορισμένων γυναικών αθλητριών τούς προσδίδει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αρκετό για να τις κάνει νικήτριες σε παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο.

Αυτό επιβεβαιώνει για πρώτη φορά με αδιάσειστα στοιχεία μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία το ορμονικό πλεονέκτημα είναι πιο αισθητό σε αθλήματα ημιαντοχής και αντοχής και σε όσα απαιτούν οπτικοχωρικές δεξιότητες, όπως στις ρίψεις και στα άλματα ή στα ακροβατικά σπορ. Η μελέτη αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διεθνή διαμάχη κατά πόσο αθλήτριες όπως η νοτιοαφρικανή Κάστερ Σεμένια –Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα παγκοσμίως– θα πρέπει να υποβληθούν σε ορμονική θεραπεία (ή ακόμη και σε χειρουργική επέμβαση) πριν τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, προκειμένου να περιοριστούν τεχνητά οι ανδρικές ορμόνες τους, που τις φέρνουν σε πλεονεκτική θέση έναντι των συναθλητριών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Νέα έρευνα επιβεβαιώνει το «ορμονικό πλεονέκτημα» ορισμένων γυναικών αθλητριών Νέα έρευνα επιβεβαιώνει το «ορμονικό πλεονέκτημα» ορισμένων γυναικών αθλητριών Reviewed by George S on 7/05/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.