Τσιμεντένια ράμπα η λύση για το λιμάνι της Κω - Πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία

Τσιμεντένια ράμπα η λύση για το λιμάνι της Κω - Πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία

Οι νέοι ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο πρώτος στις 20:09 και 4,7 Ρίχτερ ο δεύτερος στις 20:25, ανησύχησαν τους κατοίκους στην Κω.

Το επίκεντρό τους ήταν ανάμεσα στην Κω και την Αλικαρνασσό (9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού και 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κεφάλου αντίστοιχα), ήταν επίσης επιφανειακοί. Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά με δεκάδες μικρότερους μετασεισμούς. Την ίδια ώρα ο Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε πως η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά αλλά πρόσθεσε πως χρειάζεται λίγη προσοχή ακόμη.

«Εχουμε μία ομαλή σεισμική ακολουθία, πλούσια με πλήθος μετασεισμών. Εχουν καταγραφεί εκατοντάδες μετασεισμοί, οι περισσότεροι ευτυχώς στη θαλάσσια περιοχή και δεν γίνονται αισθητοί», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε στην περίοδο της αποκατάστασης. Αυτό που πρέπει να γίνει και γίνεται είναι ο έλεγχος των κτιρίων. Οι μηχανικοί ενεργοποιήθηκαν αμέσως. Θέλει λίγο προσοχή ακόμη», πρόσθεσε ο κ. Χουλιάρας.

Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Κω, η αυτοψία από τους λιμενολόγους του Υπουργείου Υποδομών- Μεταφορών και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, με την παρουσία του γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστου Λαμπρίδη και του γ.γ. Υποδομών, Γιώργου Δέδε.

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τσιμεντένια ράμπα η λύση για το λιμάνι της Κω - Πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία Τσιμεντένια ράμπα η λύση για το λιμάνι της Κω - Πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία Reviewed by George S on 7/23/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.