Αλλάζει… το κλίμα στο Λευκό Οίκο για τη Συμφωνία του Παρισιού

Αλλάζει… το κλίμα στο Λευκό Οίκο για τη Συμφωνία του Παρισιού

«Ο Ντόναλντ Τραμπ με άκουσε. Αντιλήφθηκε την κατεύθυνση της προσέγγισής μου, ιδίως τη σύνδεση μεταξύ της αλλαγής του κλίματος και της τρομοκρατίας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche (JDD) o πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Τραμπ θα αντιστρέψει την απόφασή του να αποσύρει τη χώρα του από την ιστορική συμφωνία. «Ο Τραμπ μού είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει μια λύση μέσα στους επόμενους μήνες», είπε ο Μακρόν στην εφημερίδα, αναφερόμενος στις συνομιλίες των δύο ηγετών την εβδομάδα που πέρασε στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Συζητήσαμε λεπτομερώς για τα πράγματα που θα τον ωθούσαν (σ.σ. να αποφασίσει η χώρα του) να επιστρέψει στη συμφωνία του Παρισιού», πρόσθεσε ο Μακρόν.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ με άκουσε. Αντιλήφθηκε την κατεύθυνση της προσέγγισής μου, ιδίως τη σύνδεση μεταξύ της αλλαγής του κλίματος και της τρομοκρατίας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στην εφημερίδα. Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι επίσης βλέπει (στη χώρα του) την κινητοποίηση των πόλεων, των Πολιτειών, του κόσμου των επιχειρήσεων και ακόμη και του ίδιου του περιβάλλοντός του προκειμένου οι ΗΠΑ να παραμείνουν δεσμευμένες στον αγώνα εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε το διάλογο προκειμένου οι ΗΠΑ να (...) επανενταχθούν στο στρατόπεδο αυτών που αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να παίξει το παιχνίδι της πολυμερούς προσέγγισης» στις διεθνείς υποθέσεις, συμπλήρωσε ο κεντρώος γάλλος πρόεδρος.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αλλάζει… το κλίμα στο Λευκό Οίκο για τη Συμφωνία του Παρισιού Αλλάζει… το κλίμα στο Λευκό Οίκο για τη Συμφωνία του Παρισιού Reviewed by George S on 7/16/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.