Αντίστροφη μέτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ με την Τουρκία να συνεχίζει τον... χαβά της

Αντίστροφη μέτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ με την Τουρκία να συνεχίζει τον... χαβά της

Συνεχίζεται ο τουρκικός «τσαμπουκάς» αυτή τη φορά όχι όμως με αποστολή νέων ναυτικών δυνάμεων στην Κύπρο αλλά με... ανακοίνωση.

Με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς την Αγκυρα. «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με τη στάση της Άγκυρας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου. Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας».

«Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα. Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας», προσθέτει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αντίστροφη μέτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ με την Τουρκία να συνεχίζει τον... χαβά της Αντίστροφη μέτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ με την Τουρκία να συνεχίζει τον... χαβά της Reviewed by George S on 7/15/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.