ΤΊΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό με ευθύνη της Τουρκίας

ΤΊΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό με ευθύνη της Τουρκίας

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή δεν υπήρξε αποτέλεσμα στις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, λόγω εμμονής της Τουρκίας σε εγγυήσεις και παραμονή των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Για τις εγγυήσεις και το επεμβατικό δικαίωμα απαιτούσαν επανεξέταση σε 15 χρόνια και στο θέμα των κατοχικών στρατευμάτων συμφωνημένη μείωση. Στο εδαφικό αποδέχθηκαν με δυσκολία επιστροφή μόνο μέρους της Μόρφου. Απαιτούσαν επίσης πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απάντησαν αρνητικά.

Στις 3 το πρωί (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, είπε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Αθήνα απορρίπτει κάθε σκέψη για συνέχιση των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου.

«Αυτή είναι η τελευταία μας κουβέντα για το θέμα αυτό», φέρεται να είπε ο κ. Κοτζιάς. Επίσης, απέρριψε τις τουρκικές εγγυήσεις και ζήτησε την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΤΊΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό με ευθύνη της Τουρκίας ΤΊΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό με ευθύνη της Τουρκίας Reviewed by George S on 7/07/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.