Οργή δικαστών: «Ακολουθούν το παράδειγμα Τουρκίας, Πολωνίας» -Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση

Οργή δικαστών: «Ακολουθούν το παράδειγμα Τουρκίας, Πολωνίας» -Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση

Λάδι στη φωτιά στην κόντρα με τους δικαστές ρίχνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις του συνδέουν την ένταση της αντιπαράθεσης με τον φόβο που προκαλούν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη αλλά και τα όσα καταγγέλονται για την εμπλοκή του υπ. Εθνικής Αμυνας στην υπόθεση του Noor1.

Η ένταση πυροδοτήθηκε ξανά χθες, όταν μετά τις αλεπάλληλες και αδιάκοπες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών κατά της Δικαιοσύνης, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Πολωνίας(!), κάνοντας λόγο για ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις που καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΔΕ αναφέρεται αναλυτικά στις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ακόμη ότι χρησιμοποιήθηκαν και έμμισθοι κονδυλοφόροι που στράφηκαν σε βάρος της, χαρακτηρίζοντάς τους παρακράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και ακολούθως το Μέγαρο Μαξίμου, με ανακοινώσεις τους, απαντώντας στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αντί να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις συνέχισαν τις προκλήσεις κατά των δικαστικών λειτουργών.

Η εκτενής ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.

Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Πηγή / Περισσότερα στο newsone.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Οργή δικαστών: «Ακολουθούν το παράδειγμα Τουρκίας, Πολωνίας» -Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση Οργή δικαστών: «Ακολουθούν το παράδειγμα Τουρκίας, Πολωνίας» -Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση Reviewed by George S on 7/24/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.