«Σταματήστε να μου λέτε να κάνω παιδιά»

«Σταματήστε να μου λέτε να κάνω παιδιά»

«Ο κόσμος έχει γεμίσει από ανθρώπους που κριτικάρουν. Γίνε αυτός που ενθαρρύνει». Ισως αυτή η φράση να συμπυκνώνει το γράμμα μιας γυναίκας που νιώθει ότι η απόκτηση ή μη ενός παιδιού στη ζωή της επηρεάζει τη γνώμη των άλλων για εκείνη.

Μια γυναίκα απαριθμεί όλα αυτά που την κάνουν να αγανακτεί όταν ακούει πιεστικά τη γνώμη των άλλων για ένα ζήτημα που δεν χωρά «συζήτηση». Το αν θα αποκτήσεις παιδί αφορά μόνο εσένα. Αν δεν θες να αποκτήσεις, ήρθε η στιγμή να πάψεις να απολογείσαι… «Δεν μισώ τα παιδιά. Δεν μισώ την εγκυμοσύνη. Απλά κουράστηκα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου μπροστά μου σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι ξέρουν καλύτερα το σώμα μου από μένα. Σε ανθρώπους που δείχνουν σίγουροι λέγοντας ότι «Θα συμβεί και σε σένα».

Κουράστηκα να νιώθω ότι «Ηρθε η στιγμή να εγκαταλείψω την καριέρα μου και να είναι ώρα να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου».

Κουράστηκα να νιώθω ότι πρέπει να δικαιολογούμαι και να τους βάζω όλους στη θέση τους με βαρύγδουπες κουβέντες τύπου «Δεν μου αρέσουν τα μωρά, γιατί να θέλω ένα;». Κουράστηκα να βλέπω ότι το αν έχεις ή δεν έχεις παιδί είναι κριτήριο για να σε πάρουν σε μια δουλειά. Κουράστηκα να μου λένε ότι χωρίς παιδί δεν υπάρχει μέλλον για μένα.

Κουράστηκα να με κάνουν να θέλω να αμφιβάλλω για όνειρά μου αν αυτά δεν έχουν μέσα έναν σύζυγο, έναν σκύλο, τρία παιδιά και οικογενειακά τραπέζια.

Κουράστηκα να μου λένε ότι η καριέρα μου είναι ένα χάσιμο χρόνου και θα δουλεύω για λίγα χρόνια ακόμα. Γιατί αν αποκτήσω παιδιά, «δεν υπάρχει γυρισμός». Κουράστηκα να σκέφτομαι ότι μπορεί να έχετε δίκιο.

Πηγή / Περισσότερα στο www.tilestwra.com
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
«Σταματήστε να μου λέτε να κάνω παιδιά» «Σταματήστε να μου λέτε να κάνω παιδιά» Reviewed by George S on 7/11/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.