ΠΕΝΕΝ: Ξεδιάντροπες οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εφοπλιστών

ΠΕΝΕΝ: Ξεδιάντροπες οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εφοπλιστών

Με μια μακροσκελή δήλωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού στηλιτεύει την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών, κατά την οποία η κυβέρνηση υπέγραψε την παράταση της συμφωνίας για την περίφημη οικειοθελή συνεισφορά των εφοπλιστών στη φορολογία.

Όπως τονίζει ο κ. Νταλακογιώργος αναφέρθηκε και στις υπόγειες σχέσης κυβέρνησης – τραπεζιτών και εφοπλιστών για τα περίφημα ναυτιλικακά ομόλογα. Όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται ο πόθος του εφοπλιστικού λόμπι να λάβει κρατικές εγγυήσεις για αυτά τα ομόλογα σε μια περίοδο που η χώρα έχει επί της ουσίας πτωχεύσει.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Νταλακογιώργου:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο της Ναυτιλίας βρίσκεται στο επίκεντρο σχετικών συζητήσεων και συναντήσεων (κυβέρνησης – ΥΕΝ – τραπεζίτες και εφοπλιστές) η έκδοση ναυτιλιακών ομολόγων.

Το πρωτοφανές και απίστευτο είναι ότι η πρωτοβουλία φαίνεται να έχει αναληφθεί από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον αρμόδιο Υπουργό Ε.Ν.

Η ενεργός ανάμειξη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού σε ένα θέμα το οποίο αφορά την επιχειρηματική δράση του εφοπλιστικού κεφαλαίου δείχνει την πλήρη συμπόρευση και ταύτιση της κυβέρνησης με τις επιχειρηματικές του επιδιώξεις τις οποίες η κυβέρνηση στηρίζει αναφανδόν σε όλες τις πτυχές.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΠΕΝΕΝ: Ξεδιάντροπες οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εφοπλιστών ΠΕΝΕΝ: Ξεδιάντροπες οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εφοπλιστών Reviewed by George S on 7/01/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.