Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ζωή Φυτούση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ζωή Φυτούση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ζωή Φυτούση, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της Γιώργος Γεωργίου με ανάρτηση στο Facebook. Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα (η καταγωγή της από τη Χίο) όπου, μεγάλωσε, σπούδασε και έμενε μόνιμα.

Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Είχε τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη που ερμήνευσε, «φέρτε μου ένα μαντολίνο». Είχε γυρίσει γύρω στις 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ήταν ταλαντούχα και στη συγγραφή και από 11 ετών έδινε κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες ενώ είχε εκδώσει τα εξής βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ζωή Φυτούση Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ζωή Φυτούση Reviewed by George S on 7/24/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.