6 φορές που ένιωσα εξωγήινη επειδή δεν βλέπω Game of Thrones

6 φορές που ένιωσα εξωγήινη επειδή δεν βλέπω Game of Thrones

γράφει η ΜΑΡΙΟΝ ΠΑΛΙΟΥΡΑ του ladylike

Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: αυτοί που παρακολουθούν Game of Thrones και οι άλλοι. Και, εντάξει όλα καλά για τους φανατικούς της σειράς, αλλά οι υπόλοιποι που ζούμε όλο τον χρόνο με την απειλή και την υπενθύμιση της αντίστροφης μέτρησης «Winter is coming», τι φταίμε; Το θέμα είναι πως τον χειμώνα τον αγαπώ, το κακό που μας έχει βρει τα τελευταία χρόνια με την επέλαση του χιονιά και το ότι αυτή συμπίπτει με αιμομιξίες, οίκους, περίπλοκες πλεξούδες και παράξενα ονόματα, δε μπορώ να κατανοήσω. Η μόνη σχέση που έχω/είχα με το Game of Thrones, ήταν στα είκοσί μου, όταν τα είχα με έναν τύπο που έμοιαζε στον Καλ Ντρόγκο. Κι αυτό το έμαθα επειδή μου το είπαν – γενικά καμία γνώση αυτού του κειμένου δεν έχει αποκτηθεί επειδή παρακολούθησα έστω και ένα λεπτό από κάποιο επεισόδιο GoT.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που δεν θα δουν/ αγοράσουν/ διαβάσουν κάτι, επειδή το κάνουν όλοι, σαν αντίδραση, απλά έχω αναπτύξει, ας πούμε, ένα πεδίο ενδιαφερόντων το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει σαπουνόπερες εποχής, πολέμους και σκοτωμούς και περισσότερους από 4-5 βασικούς ήρωες – αφού έχω τεράστιο θέμα με τα ονόματα (δεν είναι τυχαίο το ότι δεν τελείωσα ποτέ το 100 Χρόνια Μοναξιά) – εξωγήινους και μεταφυσικά πράγματα, ενώ παράλληλα είμαι πάρα πολύ κακή στα γενεαλογικά δέντρα. Ας μην είμαι επιεικής, είμαι φρικτή με το να θυμάμαι ποιος είναι τι ποιανού, εκτός αν έχουν πρώτου βαθμού συγγένεια με μένα.

Αν δεν έχεις ήδη καταλάβει τι προσπαθώ να πω τόση ώρα, είναι ότι ουδέποτε είχα κάποια ιδιαίτερη κάψα για την Καλίσι, τη Σάνσα, τον Τζον Σνόου, τη Γκαλάντριελ και τα άλλα παιδιά, τα οποία φανατίζουν τους γύρω μου σε τέτοιο βαθμό, ώστε να διακόψουν το πολύτιμο 8ωρο του ύπνου τους, στις 4 το πρωί προκειμένου να δουν το νέο επεισόδιο Game of Thrones. Ή να φτάσουν πολύ κοντά στη (μηνύσιμη) βία, όταν κάποιος ετοιμάζεται να τους κάνει spoiler.

Αυτό από μόνο του, δεν είναι τόσο απλό, όσο το έχω παρουσιάσει ως τώρα. Σε μια πραγματικότητα που -εικάζω- περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ανθρώπων που συναναστρέφομαι ή θα συναναστραφώ στο μέλλον, προσκυνούν στους βωμούς με τα εικόσημα του GoT, η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη, ακόμα και στα πιο απλά. Κι εγώ να μην έχω τα εφόδια, τις γνώσεις, να μην έχω αφιερώσει τις εργατοώρες ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των Λάνιστερς (εκλάμψεις είναι όλα αυτά τα ονόματα που λέω, δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω).

Πηγή / Περισσότερα στο www.tilestwra.com
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
6 φορές που ένιωσα εξωγήινη επειδή δεν βλέπω Game of Thrones 6 φορές που ένιωσα εξωγήινη επειδή δεν βλέπω Game of Thrones Reviewed by George S on 7/19/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.