Στη Νάξο θα τηγανίσουν πάνω από 550 κιλά πατάτες για να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες

Στη Νάξο θα τηγανίσουν πάνω από 550 κιλά πατάτες για να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες

Σύμφωνα με το naxostimes.gr το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες), Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού, θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα απο 550 κιλά, από τις φημισμένες πατάτες του νησιού.Για να καταρριφθεί το ρεκόρ θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για ….καθάρισμα.

Μέχρι σήμερα το Ρεκόρ κατέχει η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.

Πηγή / Περισσότερα στο www.tilestwra.com
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Στη Νάξο θα τηγανίσουν πάνω από 550 κιλά πατάτες για να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες Στη Νάξο θα τηγανίσουν πάνω από 550 κιλά πατάτες για να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες Reviewed by George S on 7/01/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.