Η επιχειρηματική ιδέα 4 φίλων και το εγχείρημα που αψήφησε την ελληνική κρίση

Η επιχειρηματική ιδέα 4 φίλων και το εγχείρημα που αψήφησε την ελληνική κρίση

Τα σαπούνια της Sapoon είναι φτιαγμένα με πολλή φροντίδα. Επαγγελματισμό που φαίνεται στην ευλαβική τήρηση των προϋποθέσεων που θέτει ο ΕΟΦ στην παρασκευή τους αλλά και με το μεράκι ερασιτέχνη, που εξακολουθεί να παθιάζεται με το αντικείμενό του. Το καταλαβαίνει κανείς συνομιλώντας με τους τέσσερις φίλους που αποτελούν την εταιρεία, βλέποντας το λιτό, πεντακάθαρο και λειτουργικό εργαστήριό τους, στο Μοσχάτο, αλλά και πιάνοντας στα χέρια του ένα σαπούνι τους. Από τη σύσταση έως την παραγωγή, κι από το design έως την τελική συσκευασία, είναι όλα προσεγμένα σε κάθε τους λεπτομέρεια.

Άλλωστε οι Σεραφείμ Σεραφειμίδης, Σταμάτης Σουεντίε, Μαρία Τσιμητάκη και Alberto Lozano Ballesteros, που είναι και οι ιδρυτές της Sapoon, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη σαπωνοποιία πρωτίστως από αγάπη προς το αντικείμενο. Την αρχή έκαναν ο Σεραφείμ και η Μαρία, πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, παρατηρώντας την τάση προς την επιλογή φυσικών προϊόντων διατροφής κι ανακαλύπτοντας παράλληλα και τον φυσικό τρόπο περιποίησης και καθαρισμού της επιδερμίδας. «Έχοντας οι περισσότεροι από εμάς περιπτώσεις ερεθισμών στο δέρμα, θέλαμε να περιορίσουμε στην καθημερινότητα μας εκείνες τις χημικές και βλαβερές ουσίες της βιομηχανικής παραγωγής, όπως τα επιφανειοδραστικά και πολλά άλλα επικίνδυνα αναγραφόμενα συντηρητικά» εξηγεί στο newsbeast.gr ο Σεραφείμ. «Οι προσωπικές σχέσεις και η συζήτηση πάνω σε κοινούς προβληματισμούς κατέληξε στην ιδέα να δημιουργηθεί η SΑPOON ΙΚΕ το 2014. Από τότε συνεχίζουμε αδιάλειπτα να προβάλλουμε τις αρχές και τις αξίες μας μέσω της Sapoon» συμπληρώνει ο Σταμάτης.

IMG_7447

Μέσα στην καρδιά της κρίσης, οι τέσσερις φίλοι άρχισαν να «παλεύουν» με τα τέρατα της γραφειοκρατίας, των πιθανών κι απίθανων προϋποθέσεων για τη λειτουργία του εργαστηρίου τους. Αν υπήρξε κάποια βοήθεια από το κράτος στην προσπάθειά τους; «Ποιο κράτος;» είναι η χαρακτηριστική απάντηση του Σταμάτη. Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Ξεκινώντας από το μηδέν, μελετώντας- οι τρεις από τους τέσσερις είναι χημικοί μηχανικοί- ψάχνοντας, εγκρίνοντας και απορρίπτοντας πράγματα που ταίριαζαν ή όχι με αυτό που είχαν οραματιστεί, κατάφεραν να ξεκινήσουν τη Sapoon. Μένοντας προσηλωμένοι στις αρχές τους, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο και κάνοντας πράξη το μότο της εταιρείας: «In the Natural Story We Trust», που περιγράφει τη διαδρομή του προϊόντος μέχρι να φτάσει στον τελικό παραλήπτη, το κοινό. «Life- respect- health- care».

– Τα σαπούνια σας είναι χειροποίητα και με μόνο φυσικά συστατικά, κάτι που προφανώς αναβαθμίζει την ποιότητά τους- και πιθανώς και το κόστος τους; Πώς κάνατε αυτή τη δύσκολη επιλογή;

Πηγή / Περισσότερα στο www.tilestwra.com
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η επιχειρηματική ιδέα 4 φίλων και το εγχείρημα που αψήφησε την ελληνική κρίση Η επιχειρηματική ιδέα 4 φίλων και το εγχείρημα που αψήφησε την ελληνική κρίση Reviewed by George S on 7/24/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.