Επιστροφές-εξπρές από την εφορία για ποσά έως και 10.000 ευρώ

Επιστροφές-εξπρές από την εφορία για ποσά έως και 10.000 ευρώ

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις επόμενες ημέρες στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει νέο πλαίσιο στο οποίο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ θα επιστρέφονται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς έλεγχο για ποσά ως και 10.000 ευρώ.

Οιεπιστροφές εξπρές προς επιχειρήσειςκαι επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουναμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στηΒουλή. Στόχοςτου υπουργείου Οικονομικών και τηςΑνεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδωνείναι, σύμφωνα με το ΑθηναϊκόΠρακτορείο Ειδήσεων, τους επόμενουςμήνες να επιταχυνθεί η εξόφληση τωνληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτουςπρος τους φορολογούμενους, μέρος τωνοποίων είναι οι εκκρεμείς επιστροφέςφόρων. Κεντρική επιδίωξη είναι σε έναχρόνο από σήμερα, τον Αύγουστο του 2018,το υπουργείο Οικονομικών να μην έχει«στοκ» εκκρεμών επιστροφών φόρων γιαδιάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Άλλωστεη επιτάχυνση της αποπληρωμής τωνληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτουςπρος τους ιδιώτες προβλέπεται και στηνσυμφωνία για την εκταμίευση της δόσηςτων 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα η οποίαεγκρίθηκε από τον ESM την Παρασκευή. Στοποσό αυτό περιλαμβάνονται δύο υποδόσειςτων 800 εκατ. ευρώ η κάθε μία που προορίζονταιγια την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμωνοφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτεςκαι η εκταμίευσή τους συνδέεται μεσυγκεκριμένες προϋποθέσεις σε ότι αφοράτον ρυθμό αποπληρωμής τους.

Σύμφωναμε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή τουο διοικητής της Ανεξάρτητης ΑρχήςΔημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής,επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικώνπροσώπων έως 10.000 ευρώ αφορούν το 90% τωνπεριπτώσεων και το 1,24% του συνολικούποσού των επιστροφών της κατηγορίαςαυτής. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότιθα ωφεληθούν περισσότερες από 4.500επιχειρήσεις. Στο ΦΠΑ εκκρεμείς επιστροφέςως 10.000 ευρώ αφορούν σε πλήθος ( επιχειρήσεωνκαι επαγγελματιών) το 35% του συνόλου καιτο 4,5 τοις χιλίοις στο συνολικό ποσό.Έτσι ενώ από την αυτόματη επιστροφή τωνφόρων θα ωφεληθούν χιλιάδες φορολογούμενοι,δεν δημιουργείται πρόβλημα στονπροϋπολογισμό.

Σημειώνεταιότι με βάση τα τελευταία στοιχεία τουΓενικού Λογιστηρίου του Κράτους το Μάιοοι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς όλεςτις κατηγορίες των φορολογούμενωνανέρχονταν σε 1,2 δισ. ευρώ.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Επιστροφές-εξπρές από την εφορία για ποσά έως και 10.000 ευρώ Επιστροφές-εξπρές από την εφορία για ποσά έως και 10.000 ευρώ Reviewed by George S on 7/10/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.