Αυτό είναι το ελληνικό προϊόν που ξεπουλάει στο Κατάρ

Βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες λόγω του εμπάργκο και της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων που επέβαλαν η Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες. Ο λόγος για το Κατάρ.


Εκτός από πολλούς Έλληνες που ζουν εκεί (μεταξύ 3.000 έως 5.000) υπάρχουν και άλλα πράγματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για το 2016, στα 41,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς το Κατάρ, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων στην Ελλάδα είναι της τάξης των 45 εκατ. Ευρώ.

Το Κατάρ βρίσκεται στην 67η θέση στη λίστα των χωρών στις οποίες εξάγει η Ελλάδα και στην 61η θέση των χωρών από τις οποίες εισάγει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εξαγωγέων, το πρώτο προϊόν στη λίστα των εξαγόμενων ειδών μας, προς το συγκεκριμένο προορισμό, είναι τα μάρμαρα, ενώ ακολουθούν τα σχοινιά-σπάγγοι, τα βιβλία, το επεξεργασμένο πετρέλαιο, τα ασανσέρ και τα κοσμήματα, τα κρουαζιερόπλοια, οι αλουμινένιες ράβδοι και οι ηλεκτρικές λάμπες. Από την άλλη πλευρά, το 62% των εισαγωγών από τη χώρα αυτή είναι πετρέλαιο.


Πηγή thetoc.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αυτό είναι το ελληνικό προϊόν που ξεπουλάει στο Κατάρ Αυτό είναι το ελληνικό προϊόν που ξεπουλάει στο Κατάρ Reviewed by Sakis P on 6/07/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.