Κρίσιμες εκλογές στη Βρετανία – Μέι εναντίον Κόρμπιν

Κρίσιμες εκλογές στη Βρετανία – Μέι εναντίον Κόρμπιν

Η ώρα της κρίσης για την Βρετανία έφτασε καθώς σήμερα Πέμπτη διεξάγονται οι κρίσιμες εθνικές εκλογές που προκήρυξε πρόωρα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προκειμένου να αποκτήσει ανανεωμένη εντολή για να προχωρήσει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Οι εκλογές διεξάγονται στον αρνητικό απόηχο των πρόσφατων αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μάντσεστερ και το Λονδίνο, με το ποσοστό των Συντηρητικών της πρωθυπουργού να μειώνεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για άνετη επικράτησή τους. Η Μέι ανακοίνωσε τις πρώιμες εκλογές αιφνιδιαστικά πριν από επτά εβδομάδες, στοχεύοντας στην αύξηση της πλειοψηφίας των βουλευτικών της εδρών σε πάνω από 17 έδρες που είναι σήμερα, πριν την έναρξη των συνομιλιών για την έξοδο από την ΕΕ.

Από 1 έως 12 μονάδες οι διαφορά στις δημοσκοπήσεις

Η προεκλογική της εκστρατεία όμως είχε αναπάντεχες ανατροπές - μια απότομη κάθοδο του άνετου προβαδίσματός της σε δημοσκοπήσεις έναντι του Εργατικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), και τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ και το Λονδίνο που κόστισαν τη ζωή σε 30 άτομα.

Οι δημοσκόποι συνεχίζουν να προβλέπουν τη νίκη των Συντηρητικών της Μέι, αλλά οι ισχυρισμοί για μία τεράστια πλειοψηφία άνω των 100 εδρών έχουν εξασθενίσει. Μια τελευταία σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει το κόμμα της να προηγείται από μία έως 12 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι περισσότερες θεωρούν ότι θα αυξήσει τον αριθμό των εδρών της.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κρίσιμες εκλογές στη Βρετανία – Μέι εναντίον Κόρμπιν Κρίσιμες εκλογές στη Βρετανία – Μέι εναντίον Κόρμπιν Reviewed by George S on 6/09/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.