Τσίπρας: Η Ελλάδα θέλει λύση για το χρέος που θα εγγυάται την έξοδό της στις αγορές

Τσίπρας: Η Ελλάδα θέλει λύση για το χρέος που θα εγγυάται την έξοδό της στις αγορές

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια «καθαρή» λύση για το ελληνικό χρέος επανέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τιμή του να απευθύνει χαιρετισμό στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στην επέτειο των 110 χρόνων από την ίδρυση του, ενώ κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, τόνισε πως η θεσμική παρουσία του Συνδέσμου ξεκίνησε όταν η χώρα ήταν σε δεινή οικονομική θέση και υπό διεθνή επιτροπεία έως ότου ήρθε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1910 και έβαλε με το ριζοσπαστικό πρόγραμμά του τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Μετά τον παραλληλισμό με το σήμερα ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως τα δύσκολα χρόνια κατέδειξαν μια προφανή αλήθεια: «Ότι το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο απέτυχε. Αν επιθυμούμε να βγούμε από την κρίση οφείλουμε να το επανασχεδιάσουμε. Η επιστροφή της επιτροπείας αποτελεί στρατηγικό λάθος. Σήμερα μας δίνετε η δυνατότητα να κουβεντιάσουμε ανοιχτά γι’ αυτό, να παραδεχτούμε λάθη και στρεβλώσεις και να επανασχεδιάσουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», ανέφερε.

Η Ελλάδα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και για πρώτη φορά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση διεκδικώντας από την άλλη πλευρά να εκπληρώσει εκείνη πλέον τις υποχρεώσεις της. Ζητά ξεκάθαρη λύση για το χρέος και μέλλον.

«Καθαρή λύση για την ελληνική πλευρά είναι αυτή που δεν θα επιτείνει την ανασφάλεια στους επενδυτές και δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει την δυνατότητα και οι δανειστές την υποχρέωση να δώσουν αυτοί τη λύση. Αρχικά με δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές που θα προετοιμάσουν το έδαφος και σταθερά από το 2018 να τροφοδοτούμε το χρέος μας μόνιμα από τις αγορές», εξήγησε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως «αυτή είναι η επιτυχία και δεν αφορά το πρόσκαιρο αφήγημα μια κυβέρνησης αλλά το ίδιο το μέλλον της χώρας».

Εδώ δεν κρίνεται μια εκλογική νίκη ή ήττα αλλά το μέλλον της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη μέρα, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τσίπρας: Η Ελλάδα θέλει λύση για το χρέος που θα εγγυάται την έξοδό της στις αγορές Τσίπρας: Η Ελλάδα θέλει λύση για το χρέος που θα εγγυάται την έξοδό της στις αγορές Reviewed by George S on 6/01/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.