Γιατί έφερε τον Ουσίγιος

Γιατί έφερε τον Ουσίγιος

Δεν είναι εύκολο για κανέναν να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο συγκεντρωτικός σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να δήλωσε πρόσφατα, μετά από την αγορά της Νότιγχαμ, ότι “προερχόμαστε από το ποδόσφαιρο και το ξέρουμε καλά”, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι για να δουλέψουν σωστά και παράλληλα δύο τόσο μεγάλα μαγαζιά όπως ο πρωταθλητής Ελλάδας και ο ιστορικός αγγλικός σύλλογος θα απαιτηθεί άριστη οργάνωση. Πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του προέδρου της Φόρεστ, τον δικηγόρο Νίκολας Ράνταλ, ο οποίος ειδικεύεται στον αθλητικό και εργασιακό κλάδο. Τη Νότιγχαμ, ωστόσο θα τρέξει, έχει αρχίσει ήδη να το κάνει, ο άνθρωπος που έως σήμερα τρέχει και τον Ολυμπιακό: Ο Γιάννης Βρέντζος. Μπορεί προσωρινά να έχει αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου και στα δύο κλαμπ, αλλά αυτό θα σταματήσει μετά από μερικούς μήνες, πιθανότατα από Σεπτέμβρη...

Άρα έπρεπε να αναδιοργανωθεί το νέο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα παραμείνει στο τιμόνι, αλλά με μοιρασμένο το... χρόνο μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας. Παράλληλα, έχει και πολλές δικές του δραστηριότητες (εφοπλιστικές/επιχειρηματικές) να ασχοληθεί, ας μην το ξεχνάμε. Έπρεπε να βρει έναν άνθρωπο να αναλάβει ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του Γιάννη Βρέντζου, μιας και ο Γιώργος Παύλου έχει ήδη πολλή δουλειά ως επικεφαλής της Ακαδημίας, αλλά και της “Θρύλος ΑΕ”. Λέγεται ότι θα αναλάβει επιπλέον αρμοδιότητες και στους άλλους επιμέρους κλάδους της ΠΑΕ (τμήμα προμηθειών κ.λπ.).

Στην εξίσωση θα πρέπει να προσθέσουμε και το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από την παρουσία του Φρανσουά Μοδέστο ως αθλητικού διευθυντή. Δεν ήταν θετικό το πρόσημο, γι' αυτό και η δράση του θα περιοριστεί πλέον ως επικεφαλής (head) ποδοσφαιρικού τμήματος. Εδώ, ωστόσο, προκύπτει κι ένα ερωτηματικό. Θα επηρεάσουν τα νέα καθήκοντα του Κορσικανού, το χαρτοφυλάκιο του επί σειρά ετών διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Κυριάκου Δουρέκα που το όνομά του ακούστηκε πρόσφατα για τη Νότιγχαμ; Ή μήπως τα νέα καθήκοντα του Φρανσουά είναι περισσότερο “γενικού αρχηγού”; Μέσα στις γενικότερες ανακατατάξεις θα πρέπει να διευκρινιστεί και ο ρόλος που θα συνεχίσει να έρθει ο έμπειρος αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι διαρκώς μαζί με την ομάδα...

Για να φτάσουμε και στο νεοφερμένο Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος, πρόκειται για έναν τεχνοκράτη του ποδοσφαίρου, έναν επαγγελματία αθλητικό διευθυντή, ο οποίος έχει περάσει απ' όλα τα πόστα. Πρώην ποδοσφαιριστής, προπονητής για ένα μικρό διάστημα, μάνατζερ. Στα γήπεδα έκανε καριέρα ως επιθετικός, υπήρξε, μάλιστα, και συμπαίκτης στη Μπόκα Τζούνιορς με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Στη Μάλαγα, με την οποία συνδέθηκε στη συνέχεια, πέρασε και από διάφορα άλλα πόστα πριν αναλάβει το γενικό πρόσταγμα.

Η παρουσία του στον Ολυμπιακού, υπό μία έννοια, σημαίνει ότι θα ισχύσει το “ενός ανδρός αρχή”. Ένας θα είναι ο υπεύθυνος, με όλες τις αρμοδιότητες πάνω του κι αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα μιλάει απευθείας μαζί του, για καλό ή... κακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Θα πάρει τα κλειδιά, θα επιλέξει τον προπονητή, θα συνεργαστεί μαζί του στο μεταγραφικό σκέλος, αλλά και στη σωστή... επεξεργασία των 40 και πλέον ενεργών συμβολαίων που “ανήκουν” στον Ολυμπιακό. Είναι λογικό ότι από τη στιγμή που μπήκαμε σε “εποχή Ουσίγιος”, δεν θα προκριθεί για τον πάγκο λύση Λουτσέσκου ή Μπέσνικ Χάσι, για ευνόητους λόγους... Αυτό τουλάχιστον λέει η λογική. Προφανώς θα προκριθεί κάποια λύση από την Ιβηρική είτε με Ισπανό, είτε με άλλης εθνικότητας τεχνικό που θα έχει προϋπηρεσία στην “Πριμέρα”.

Πηγή / Περισσότερα στο www.sport24.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Γιατί έφερε τον Ουσίγιος Γιατί έφερε τον Ουσίγιος Reviewed by George S on 6/03/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.