Μια χαρά και αρκετές τρομάρες

Μια χαρά και αρκετές τρομάρες

Ο Πάνος Βόγλης τα... χρειάστηκε, μέχρι να πάρει η Εθνική το "Χ" στη Ζένιτσα απέναντι στη Βοσνία, και εξηγεί το γιατί η ελληνική άμυνα δεν λειτούργησε σωστά, αλλά και γιατί ο Σκίμπε πρέπει να τιμωρήσει παραδειγματικά τον Γιαννιώτα.

Ξέρω πήραμε το "Χ" και τέλος καλό, όλα καλά, αλλά μέχρι να σφυρίξει ο καταπληκτικός Ριτσόλι, προσωπικά τα χρειάστηκα. Ένα - ένα λοιπόν, για να τα βάλουμε σε μια σειρά, καθώς προέκυψαν πολλά θέματα από την αναμέτρηση της Εθνικής με τη Βοσνία και καλό είναι να μη χάνουμε την αίσθηση της πραγματικότητας. Καταρχάς, στα αγωνιστικά η ομάδα μας κατέβηκε ξανά με τη λογική του «άμυνα και Άγιος ο Θεός». Όχι βρώμικα, όχι ανέντιμα, με σχέδιο, με τετράδα πίσω εμπειρίας και ποιότητας και φυσικά με έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετική βραδιά.

Όταν χρειάζεσαι τον Καρνέζη τέσσερις φορές και παραλίγο έξι, μάλλον κάτι δεν έχεις κάνει καλά στο αμυντικό σου πλάνο. Σωστή άμυνα κατά τη γνώμη μου, είναι να τελειώνει το ματς και οι αντίπαλοι να έχουν κάνει λίγες ευκαιρίες, ο τερματοφύλακας σου να έχει το ρόλο του θεατή (σε μεγάλο βαθμό) και να μην έχεις πάνω από 1-2 καρδιοχτύπια. Εδώ δεν έγινε έτσι. Τα χρειαστήκαμε, βρέθηκε ήρωας ο Ορέστης, τελείωσε το ματς, πήραμε το βαθμό.

Επιθετικά προφανώς και αν υπάρχει σχέδιο, δε βγαίνει στο χορτάρι, αν και νομίζω πως ο Σκίμπε περισσότερο στηρίζεται στην ατομική πρωτοβουλία και ποιότητα στο επιθετικό μισό, παρά σε δικές του κατευθύνσεις και ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης. Νομίζω τρανή απόδειξη αυτού του ισχυρισμού, είναι η εντυπωσιακή παρουσία του φρέσκου Δώνη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και διακρίθηκε λόγω ταλέντου και όχι λόγω πλάνου. Μπήκε, έκανε ότι ήθελε και ότι ήξερε, του βγήκε, μπράβο του, όλα καλά.

Άρα, σαφές επιθετικό σχέδιο δεν υπάρχει. Ακόμη και οι αντεπιθέσεις μας δεν δείχνουν κάποιο σχηματισμό. Έστω και έτσι η ευκαιρία του Μάνταλου στο φινάλε, θα μπορούσε να μας δώσει το τρίποντο. Μία ευκαιρία που προήλθε από γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, με τους Βόσνιους αλλού γι’ αλλού στο αμυντικό τους τρανζίσιον.

Συνιστούν τα παραπάνω λόγους για να μην είμαστε ικανοποιημένοι; Όχι βέβαια. Σε προκριματικές φάσεις, το βασικό που μετράει είναι η βαθμοθηρία, με κάθε τρόπο. Πολύ πρόσφατο το παράδειγμα της εποχής Ρανιέρι-Μαρκαριάν, όπου χάσαμε τα αυγά και τα καλάθια, επειδή δεν ξέραμε τι θέλαμε. Να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο ή να πάρουμε βαθμούς;

Πηγή / Περισσότερα στο www.sport24.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Μια χαρά και αρκετές τρομάρες Μια χαρά και αρκετές τρομάρες Reviewed by George S on 6/10/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.