Καθαρή λύση και φυγή προς τα εμπρός αναζητεί η κυβέρνηση

Καθαρή λύση και φυγή προς τα εμπρός αναζητεί η κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει μια καθαρή λύση, η οποία να δίνει τη δυνατότητα στον χώρα να κάνει ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς η ψήφιση και των τελευταίων προαπαιτουμένων δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει η συζήτηση περί των προτάσεων που θα υπάρξουν στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο. Το ζήτημα όμως που απασχολεί όλους, και κυρίως την ελληνική πλευρά, είναι τι είδους λύση θα είναι αυτή. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων δύο προτάσεις: Η αποκαλούμενη γαλλική και εκείνη της Κομισιόν, οι οποίες σχετίζονται με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μπαράζ επικοινωνιών με τους βασικούς «παίκτες», τους οποίους θα ενημερώσει αναλυτικά για την πρόταση της ελληνικής πλευράς για καθαρή λύση θέτοντας ως βάση την πρόταση της Γαλλίας και την έμφαση στην ανάπτυξη. Στις επικοινωνίες που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι η Αθήνα δεν θα πάρει ό,τι της δοθεί και πως, αν και ο στόχος είναι η εξεύρεση μιας λύσης στο Eurogroup, αν δεν καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό, θα θέσει το ελληνικό θέμα στη σύνοδο κορυφής που συνέρχεται στις 22 Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να προκύψει μια λύση την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, όλες οι πλευρές θα μπουν σε περιπέτειες, εφόσον το θέμα θα παραπεμφθεί αναγκαστικά και μη, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 22 Ιουνίου, όταν από τις 17 Ιουλίου ξεκινά η λήξη ελληνικών ομολόγων, κυρίως προς την ΕΚΤ, τα οποία για τον μήνα αυτόν φθάνουν τα 7 δισ. Ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, εφόσον όλες οι πλευρές δείχνουν να προετοιμάζουν το έδαφος για ομαλή έκβαση του επερχόμενου υμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Εφόσον όμως υπάρξει συνολική συμφωνία, τότε, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί οικονομικά σύντομα και πάλι στα πόδια της, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ, και να προετοιμαστεί μια δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Καθαρή λύση και φυγή προς τα εμπρός αναζητεί η κυβέρνηση Καθαρή λύση και φυγή προς τα εμπρός αναζητεί η κυβέρνηση Reviewed by George S on 6/12/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.