Αποφασισμένος για πόλεμο με την Τουρκία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος – Ζήτησε ίδιες κυρώσεις με το Κατάρ

Αποφασισμένος για πόλεμο με την Τουρκία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος – Ζήτησε ίδιες κυρώσεις με το Κατάρ

Τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κατάρ να επιβληθούν και στην Τουρκία, η οποία εξίσου υποστηρίζει τους τρομοκράτες μαζί με το Κατάρ, ζήτησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.

Ο Πρόεδρος Σίσι ζήτησε από τα υπόλοιπα σουνιτικά κράτη-συμμάχους στον Κόλπο, να κλιμακώσουν τη διπλωματική διένεξη με το Κατάρ ώστε σε αυτή να συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία, ανέφερε το New Arab. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Αλ Σίσι κάλεσε τους ηγέτες του Κόλπου να επεκτείνουν το μποϊκοτάζ τους, έως ότου η Άγκυρα σταματήσει να προσφέρει την υποστήριξή της στο Κατάρ.

Ο ίδιος φέρεται να έχει πει ότι αυτό θα διατηρήσει την πίεση στην Ντόχα να ανταποκριθεί θετικά και θα βοηθήσει να έρθει ένα γρήγορο τέλος στην περιφερειακή πολιορκία.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Αλ Σίσι έθεσε το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον μονάρχη του Μπαχρέιν, Χαμάντ Μπιν Ισα Αλ Χαλίφα, την περασμένη Πέμπτη στο Κάιρο.

Πρόσθεσαν ότι ο Αλ Σίσι πίεσε για την κλιμάκωση της Αραβικής εκστρατείας και κατηγόρησε την Τουρκία για χρηματοδότηση αλλά και φιλοξενία, ομάδων που έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατικές», όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα ή οργανώσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Αλ Σίσι δεν έχει λάβει απάντηση στην πρότασή του.

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αποφασισμένος για πόλεμο με την Τουρκία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος – Ζήτησε ίδιες κυρώσεις με το Κατάρ Αποφασισμένος για πόλεμο με την Τουρκία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος – Ζήτησε ίδιες κυρώσεις με το Κατάρ Reviewed by George S on 6/16/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.