Σκουπίδια απεργία: Στον Τσίπρα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, «ασφυξία» από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών

Σκουπίδια απεργία: Στον Τσίπρα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, «ασφυξία» από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών

Επάνω του παίρνει πλέον ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρει λύσει στο τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στη χώρα οι δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, που συνιστούν μια υγειονομική «ωρολογιακή βόμβα» που γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, με δεδομένη την επικείμενη επέλαση ενός πρωτοφανούς κύματος καύσωνα.

Τη διενέργειαπροκαταρκτικής έρευναςγια τα συσσωρευμένασκουπίδιαστους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Γιάννης Τσούνης, δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αναγνωρίζεται ως «κίνηση καλής θέλησης».

Ωστόσο ο κ. Τσούνης ξεκαθάρισε: «Δεν πάμε να πιούμε καφέ, πάμε να διαπραγματευτούμε. Όταν καλυφθούμε για τους εργαζόμενους θα τα βρούμε».

«Εμείς ακόμα αναμένουμε περισσότερες εγγυήσεις», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθείτο ναυάγιο στη συνάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έριξε «λάδι στη φωτιά», αποκαλώντας τους εκπροσώπους των συμβασιούχων «μαϊντανούς».

Η κίνηση αυτή του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως προκάλεσε την οργή του κ. Τσίπρα, ο οποίος αποφάσισε τελικά να δεχθεί στις 10:00 το πρωί της Τρίτης (27/06/2017) στο Μέγαρο Μαξίμου την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Εξάλλου, «βελτιωμένη» νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή μετά τη χθεσινή συνάντηση Σκουρλέτη-ΚΕΔΕ.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σκουπίδια απεργία: Στον Τσίπρα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, «ασφυξία» από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών Σκουπίδια απεργία: Στον Τσίπρα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, «ασφυξία» από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών Reviewed by George S on 6/27/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.