Σοκάρει ο Πέτρος Πολυχρονίδης: «Σώστε το άρρωστο παιδί »

Σοκάρει ο Πέτρος Πολυχρονίδης: «Σώστε το άρρωστο παιδί »

Δραματική έκκληση βοήθειας για να δοθεί μια ευκαιρία ζωής στον 5χρονο καρκινοπαθή Βαγγέλη Ελευθεριάδη απευθύνει, μέσω της «Espresso», ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού «Τροχός της τύχης», στην ύστατη στιγμή για τον γενναίο βαφτισιμιό του, αποφάσισε να κινήσει γη και ουρανό για να μαζευτούν 500.000 δολάρια, προκειμένου να μεταφερθεί ο μικρός στο νοσοκομείο Memorial της Αμερικής. Υστερα από 21 χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, μεταμοσχεύσεις και επεμβάσεις, ο μικρός ήρωας κατάφερε για τρίτη φορά να βγει νικητής, με το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, να υποκλίνεται στη δύναμη και τη θέληση για ζωή του γενναίου Ελληνόπουλου. Ομως, ο τροχός της αγωνίας τώρα ξεκινάει να γυρίζει και για τον πιτσιρικά. Μαζί και ο αγώνας δρόμου για τη σωτηρία του που δίνουν οι γονείς του μαζί με τον πνευματικό του πατέρα Πέτρο Πολυχρονίδη.

image

«Τρία χρόνια παλεύει με τον καρκίνο ο Βαγγέλης και βγαίνει νικητής. Είναι όμως πέντε χρόνων και από την ηλικία των δύο βρέθηκε καθηλωμένος στο κρεβάτι του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ελπίς» και του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Το νευροβλάστωμα είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου, με μεγάλη παιδική θνησιμότητα. Δεν λογαριάζει παιδικές ψυχές και επιστρέφει πάλι και πάλι» λέει ο παρουσιαστής στην «Espresso» και συνεχίζει: «Πρόσφατα, η τελευταία ενημέρωση των γιατρών δεν άφησε καμία ελπίδα για το παιδί μου – γιατί παιδί μου τον νιώθω τον Βαγγέλη. Μας έδωσαν 85% πιθανότητα σήμερα να ξαναχτυπήσει ο καρκίνος με νέα μετάσταση».

Η αφήγηση του Πέτρου είναι συγκλονιστική. Τον συναντήσαμε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν και η μητέρα του Βαγγέλη, Δήμητρα Βογιατζή. Λίγο νωρίτερα, οι δυο τους είχαν επικοινωνήσει με τον μικρό, που νοσηλεύεται στο Λονδίνο, μέσω Skype. Μιλώντας για τον Βαγγέλη, ο Πέτρος χαμηλώνει το βλέμμα και σφίγγει τα χέρια του σαν να παίρνει δύναμη. «Αποφάσισα να ξεκινήσω μια μεγάλη φιλανθρωπική εκστρατεία αγάπης ζητώντας τη στήριξη του κόσμου, μέσα από συναυλίες, αθλητικές συναντήσεις και όχι μόνο. Παρακαλώ όλους να βοηθήσουν. Μόνο μια ελπίδα έχουμε, αλλά κοστίζει 500.000 δολάρια.

Ένα πειραματικό εμβόλιο που μας δίνει πιθανότητα 85% να γίνει ο Βαγγέλης καλά, υγιής. Να επιστρέψει στη ζωή του, στο παιχνίδι, στα γέλια, στο σχολείο που δεν πήγε, στη γειτονιά που τον περιμένει, στην αγκαλιά των γονιών του, χωρίς καλώδια, σωληνάκια και ορούς»

«Παλεύουμε για τον Βαγγελάκη – Fight for Evangelos Life» είναι ο τίτλος της σελίδας του μικρού ήρωα στο facebook. Εκεί περιγράφεται το ιστορικό της αρρώστιάς του, που άρχισε με έναν πόνο στο πόδι, όπως μας λέει η Δήμητρα Βογιατζή. «Κανείς στην οικογένειά μας δεν είχε καρκίνο. Δεν υπήρχε ιστορικό, δηλαδή. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω πώς νιώσαμε στο άκουσμα της λέξης νευροβλάστωμα, στο τέταρτο στάδιο. Ο γιατρός μάς το ανακοίνωσε με το βλέμμα καθηλωμένο στο πάτωμα. Κι εμείς απλά ακούγαμε. Δεν πιστεύαμε πως μιλούσε για το δικό μας παιδί. Δεν ήταν δυνατόν ο “άγγελός” μας να είχε τέτοιο σοβαρό πρόβλημα. Δέκα ημέρες πριν ξεκινήσει αυτή η ιστορία, ήμασταν μια φυσιολογική οικογένεια». Με αυτά τα λόγια η μαμά του Βαγγέλη περιγράφει τον γολγοθά που ανεβαίνουν τρία χρόνια τώρα.

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σοκάρει ο Πέτρος Πολυχρονίδης: «Σώστε το άρρωστο παιδί » Σοκάρει ο Πέτρος Πολυχρονίδης: «Σώστε το άρρωστο παιδί » Reviewed by George S on 6/13/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.