Ντράγκι: Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Ντράγκι: Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

«Φρένο» προς το παρόν στις συζητήσεις για την ένταξη της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, (QE) βάζει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάρι Ντράγκι.

Απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, σχετικά με την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής της ΕΚΤ ξεκαθαρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλήρη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, μέχρι να υπάρξουν λεπτομέρειες για τα μέτρα ελάφρυνσης. «Όσον αφορά την ερώτησή σας σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει ολοκληρώσει τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους (DSA) και, εάν ναι, ποια είναι τα κύρια συμπεράσματα, σας ενημερώνω ότι το προσωπικό της ΕΚΤ δεν είναι σε θέση σήμερα να ολοκληρώσει μια πλήρως ανεπτυγμένη ανάλυση για το ελληνικό δημόσιο χρέος».

«Πράγματι, λάβαμε υπ' όψιν μας την τελευταία συνεδρίαση που διεξήγαγε το Eurogroup, η οποία θεωρούμε ότι αποτελεί το πρώτο βήμα προς την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, όμως τα μέτρα ελάφρυνσης τα οποία αναφέρονται στο κοινό ανακοινωθέν της 15ης Ιουνίου δεν είναι αρκετά για να αξιολογήσουμε τις ποσοτικές τους συνέπειες και την επίδρασή τους στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάριο Ντράγκι.

«Ως αποτέλεσμα, έως ότου υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα ελάφρυνσης, παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» προσθέτει.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει ανεξάρτητα πότε και πώς θα προχωρήσει σε αγορά των ελληνικών τίτλων υπό το πρόγραμμα (PSPP) βασιζόμενη τόσο στην έκθεση βιωσιμότητας (όταν ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό) όσο και σε άλλες παραμέτρους διαχείρισης κινδύνων» καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ντράγκι: Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους Ντράγκι: Δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους Reviewed by George S on 6/26/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.