Λύση για το χρέος υπό όρους, αλλιώς Σύνοδος Κορυφής

Λύση για το χρέος υπό όρους, αλλιώς Σύνοδος Κορυφής

Να συναινέσει σε μια βελτιωμένη πρόταση, η οποία να περιλαμβάνει σαφείς διατυπώσεις αναφορικά με το χρέος, φαίνεται να είναι η κυβέρνηση ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, Έλληνας πρωθυπουργός, Αέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα οδηγηθούμε σε Σύνοδο Κορυφής.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως εάν δεν επιτευχθεί λύση και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης παραμείνουν σε μια πρόταση για το χρέος παρόμοια με αυτή στο Eurogroup του Μαΐου, η Ελλάδα προτίθεται να μην την αποδεχθεί και να θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου, όπου θα ζητηθεί από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο το κλειδί βρίσκεται στην αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ θεσμών και να δοθεί η δυνατότητα για θετικά DSA από όλους τους θεσμούς συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ.

Χαρακτήρισε «λελογισμένη και δίκαιη» την παραπάνω πρόταση που σέβεται τις επιφυλάξεις όλων των πλευρών και δημιουργεί τους όρους για την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

«Σε αυτήν την μάχη πηγαίνουμε συγκροτημένα με σχέδιο, με συμμαχίες, γνωρίζοντας τι θέλουμε να κερδίσουμε, τι να αποφύγουμε και πρέπει αυτός ο σχεδιασμός καθώς και οι εναλλακτικές να είναι συλλογικά συμπεφωνημένα από το Υπουργικό Συμβούλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταβαίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο για το αυριανό Eurogroup.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Λύση για το χρέος υπό όρους, αλλιώς Σύνοδος Κορυφής Λύση για το χρέος υπό όρους, αλλιώς Σύνοδος Κορυφής Reviewed by George S on 6/14/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.