Πύρινος εφιάλτης στην Πορτογαλία: Τραγωδία με τουλάχιστον 62 νεκρούς

Πύρινος εφιάλτης στην Πορτογαλία: Τραγωδία με τουλάχιστον 62 νεκρούς

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά - Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη «μάχη» με τις φλόγες - Πολλοί παραμένουν αγνοούμενοι

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξαν οι Αρχές της Πορτογαλίας, μετά την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε τη χώρα με τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο (17/06), στηνπεριοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας και συνεχίζει να μαίνεται εκτός ελέγχου. Ο θάνατος και οι στάχτες έχουν σκεπάσει τα πάντα καθώς οι νεκροί έφτασαν ήδη τους 62 και σύμφωνα με τις Αρχές ο αριθμός αυτός αναμένεται -δυστυχώς- ν' ανέβει καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Σύμφωνα με το BBC, τέσσερα από τα θύματα είναι παιδιά. Ο θάνατος βρήκε πολλούς από αυτούς μέσα στα αυτοκίνητά τους καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από τη δασώδη περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά, πιθανά από χτύπημα κεραυνού.

Παράλληλα, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 59.

pyrkagia12

Τέσσερις πυροσβέστες φέρονται να είναι μεταξύ των τραυματιών από τη φωτιά η οποία μαίνεται σε ορεινή περιοχή, γύρω στα 200 χλμ. βορειοανατολικά της Λισαβόνας.

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια» σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, δήλωσε εμφανώς συγκλονισμένος ο Πορτογάλος πρωθυπουργόςΑντόνιο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πύρινος εφιάλτης στην Πορτογαλία: Τραγωδία με τουλάχιστον 62 νεκρούς Πύρινος εφιάλτης στην Πορτογαλία: Τραγωδία με τουλάχιστον 62 νεκρούς Reviewed by George S on 6/19/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.