Στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων μεταξύ 18 χωρών της Ευρώπης

Στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων μεταξύ 18 χωρών της Ευρώπης

Στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων, μεταξύ 18 χωρών της «γηραιάς» ηπείρου, όπως προκύπτει από έρευνα της RE/MAX Ευρώπης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μία κατοικία 100 τ.μ., σε αστική περιοχή της Ελλάδας, πωλείται κατά μέσο όρο προς 92.200 ευρώ και στην περιφέρεια για 67.000 ευρώ. Στον αντίποδα, οι υψηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων καταγράφονται στο Λουξεμβούργο. Εκεί, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. σε αστική περιοχή κοστίζει 797.500 ευρώ κατά μέσο όρο και στην περιφέρεια πωλείται για 562.600 ευρώ. Λίγο πιο χαμηλές είναι οι τιμές πώλησης ακινήτων στην Ελβετία, όπου μία κατοικία 100 τ.μ. σε κάποια μεγάλη πόλη κοστίζει κατά μέσο όρο 754.100 ευρώ και στην περιφέρεια 638.700 ευρώ. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, η ελληνική κτηματαγορά είναι αρκετά πιο φθηνή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πλέον οι τιμές πώλησης έχουν περάσει στο στάδιο της σταθεροποίησης.

Ακόμη και σε ανταγωνιστικές αγορές, όπως η Ιταλία, ειδικά για τουριστικά ακίνητα, η Ελλάδα παραμένει ακόμη πολύ πιο οικονομική λύση, ενώ και η Ισπανία που είχε βιώσει μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία του Real Estate, έχει τιμές σχεδόν διπλάσιες σε σύγκριση με αυτές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού με τα χαμηλά επιτόκια που τονώνουν την ζήτηση, οδηγούν σε διαρκώς αυξανόμενες ή έστω σταθερές τιμές πώλησης διαμερισμάτων, ανεξαρτήτως περιοχής και χώρας.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο αυξήθηκαν σημαντικά για τα αστικά διαμερίσματα, σε περιπτώσεις χωρών όπως η Λιθουανία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο (της τάξεως του 13%), ενώ οι τιμές πώλησης των οικιστικών ακινήτων (διαμερισμάτων) αυξήθηκαν επίσης και στην περιφέρεια και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το 2017 κατά περίπου 7% στο Λουξεμβούργο και 4-6% στην Εσθονία.

Πηγή / Περισσότερα στο newsone.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων μεταξύ 18 χωρών της Ευρώπης Στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων μεταξύ 18 χωρών της Ευρώπης Reviewed by George S on 6/29/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.