Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία της κρίσης με το Κατάρ η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική – Ο αγωγός South Pars, η προσχώρηση στον άξονα Ρωσίας – Ιράν

Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία της κρίσης με το Κατάρ η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική – Ο αγωγός South Pars, η προσχώρηση στον άξονα Ρωσίας – Ιράν

Η συμφωνία δισεκκατομυρίων που έκλεισε το Κατάρ με το Ιράν για το τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου South Pars είναι η αιτία της κρίσης που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε στρατιωτική εμπλοκή.

Στην μεγάλη αυτή ενεργειακή συμφωνία εμπλέκεται το Ιράν, το Κατάρ, η ρωσική Gazprom και ο… East-Med. Το Κατάρ έχει κοινά συμφέροντα με τους Ιρανούς λόγω της συνιδιοκτησίας του μεγαλύτερου σήμερα γνωστού κοιτάσματος φυσικού αερίου στον κόσμο – το επονομαζόμενο South Pars – ενώ λόγω γεωγραφικής θέσης και μεγέθους, δεν επιθυμεί να εμπλακεί ενεργά στη διαμάχη σουνιτών και σιιτών στην ευρύτερη περιοχή κρατώντας ουδέτερη στάση εναντίον του Ιράν.

Η ρωσική εταιρεία «Gazprom» (30% ), μαζί με τη γαλλική Total (40%) και την Petronas της Μαλαισίας (30%) συμμετείχαν στην 2η και 3η φάση της ανάπτυξης του τομέα «South Pars» στον ιρανικό τομέα του Περσικού Κόλπου.

Το σχέδιο αφορά στην ουσία την κατασκευή αγωγού που θα διασχίζει το Ιράν -Ιράκ και Συρία που θα είναι και η πιο σύντομη διαδρομή και θα καταλήγει, εμείς εκτιμάμε στην Ταρτούς που κατασκευάζεται η μόνιμη ρωσική βάση.

Πρόκειται για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα ξεκινά από το κοίτασμα South Pars – North Dome του Περσικού Κόλπου, που αποτελεί «το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο», με στόχο να διασχίσει τη Συρία προς την Ευρώπη.

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία της κρίσης με το Κατάρ η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική – Ο αγωγός South Pars, η προσχώρηση στον άξονα Ρωσίας – Ιράν Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία της κρίσης με το Κατάρ η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική – Ο αγωγός South Pars, η προσχώρηση στον άξονα Ρωσίας – Ιράν Reviewed by George S on 6/07/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.