Νέα επιστημονική μελέτη «ενθαρρύνει» την κατανάλωση γαλακτοκομικών

Η κατανάλωση τυριού, γιαουρτιού ή γάλακτος δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία έρχεται να καθησυχάσει τους φόβους των καταναλωτών ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να κρύβουν καρδιαγγειακούς κινδύνους.


Η μελέτη (μετα-ανάλυση προηγούμενων ερευνών) υποστηρίζει ότι ακόμη και τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά και για τα αγγεία του αίματος. Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά έχουν ουδέτερη επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, δηλαδή ούτε την ωφελούν ούτε τη βλάπτουν.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τη Δανία και την Ολλανδία, με επικεφαλής τον Τζινγκ Γκούο του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας European Journal of Epidemiology, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, μελέτησαν στοιχεία από 29 έρευνες που αφορούσαν συνολικά περίπου 939.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 35 χρόνια.

Η μελέτη συμπέρανε ότι «δεν βρέθηκαν συσχετίσεις ανάμεσα στην κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων με κανονικά ή χαμηλά λιπαρά και στην καρδιαγγειακή υγεία των ανθρώπων ή στη θνησιμότητά τους».

«Αν και υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι κακά για την υγεία, η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό είναι λάθος» δήλωσε ο καθηγητής Ίαν Γκίβενς του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ.

Από την άλλη βέβαια η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών με πολλά λιπαρά μπορεί όντως να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

(Πηγή: Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή onmed.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Νέα επιστημονική μελέτη «ενθαρρύνει» την κατανάλωση γαλακτοκομικών Νέα επιστημονική μελέτη «ενθαρρύνει» την κατανάλωση γαλακτοκομικών Reviewed by Sakis P on 5/10/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.