Μέρκελ: Να επιβάλει η Ευρώπη την παρουσία της ως διπλωματικός παίκτης

Μέρκελ: Να επιβάλει η Ευρώπη την παρουσία της ως διπλωματικός παίκτης

«Η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει την παρουσία της ως διπλωματικός παίκτης, να γίνει ένας ισχυρός παράγοντας της διεθνούς σκηνής«, είπε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Οι δηλώσεις της καγκελαρίου έγιναν δύο ημέρες αφού γνωστοποίησε χωρίς περιφράσεις τις αμφιβολίες της για την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών ως συμμάχου της Ευρώπης. Σήμερα φρόντισε να αμβλύνει την ατμόσφαιρα δηλώνοντας ότι η ανάπτυξη των σχέσεων με την Ινδία δεν θα γίνει εις βάρος της διατλαντικής σχέσης.

Η ανάπτυξη των σχέσεων με την Ινδία «είναι τεράστιας σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν κατευθύνεται κατά οποιασδήποτε άλλης σχέσης και φυσικά όχι κατά των διατλαντικών δεσμών, που ιστορικά έχουν υπάρξει πολύ σημαντικοί για εμάς και θα παραμείνουν στο μέλλον», είπε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ινδό ομόλογό της.

«Η διατλαντική σχέση είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Αυτό που απλώς έκανα είναι να πω ότι δεδομένης της σημερινής κατάστασης, υπάρχουν ακόμη λόγοι για τους οποίους στην Ευρώπη οφείλουμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι ένας παράγοντας της διεθνούς σκηνής, αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό», είπε. Είναι αναγκαίο για τους Ευρωπαίους να έχουν μία κοινή εξωτερική πολιτική για να προωθήσουν, για παράδειγμα, την επίλυση της λιβυκής σύρραξης», εξήγησε.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Μέρκελ: Να επιβάλει η Ευρώπη την παρουσία της ως διπλωματικός παίκτης Μέρκελ: Να επιβάλει η Ευρώπη την παρουσία της ως διπλωματικός παίκτης Reviewed by George S on 5/31/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.