Τουρίστες «δηλητήριο» από Βρετανία - Διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις

Τουρίστες «δηλητήριο» από Βρετανία - Διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις

Έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, απολαμβάνουν τον ήλιο τη θάλασσα και τις παροχές των ξενοδοχείων , αλλά όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους θυμούνται ότι δηλητηριάστηκαν από το φαγητό και διεκδικούν παχυλές αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας " Δημοκρατία" το νέο "τρικ" που χρησιμοποιούν Βρετανοί τουρίστες προκειμένου να βγάλουν τα έξοδα των διακοπών τους ή να αποκομίσουν μεγαλύτερο χρηματικό όφελος προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις των ξενοδόχων, που συχνά-πυκνά καλούνται να "αποκρούσουν" βαριές κατηγορίες "δυσαρεστημένων" επισκεπτών και βρίσκονται αντιμέτωποι με δικαστικές προσφυγές. "Μια μερίδα Βρετανών τουριστών ακολουθεί , δυστυχώς, τη συγκεκριμένη τακτική. Πρόκειται συνήθως για πελάτες που επιδιώκουν να κάνουν δωρεάν διακοπές και ανακαλύπτουν διάφορα προβλήματα προκειμένου να τα καταφέρουν" λέει στη "Δημοκρατία" ο ξενοδόχος (πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, που διαλύθηκε) Νίκος Χαλκιαδάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Βρετανική "Daily Mail" οι καταγγελίες Βρετανών τουριστών για κρούσματα δηλητηρίασης κατά τη διάρκεια των διακοπών τους αυξήθηκαν το τελευταίο 18μηνο κατά 700% πανευρωπαϊκά.

Στη Κρήτη, ειδικά σε περιοχές όπως η Χερσόνησος και τα Μάλια, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών, οι καταγγελίες Βρετανών τουριστών εις βάρος ξενοδοχείων είναι συχνό φαινόμενο.

"Κινούνται οργανωμένα. Επικαλούνται δηλητηριάσεις από φαγητό και διεκδικούν τεράστια ποσά. Σε μια περίπτωση Βρετανοί τουρίστες ζήτησαν από ξενοδοχείο του Ηρακλείου αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ και επειδή οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεν ανταποκρίθηκαν, έπεσαν στα 15.000 ευρώ, μήπως κερδίσουν κάτι" αναφέρει ο ίδιος.

Πηγή / Περισσότερα στο newpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τουρίστες «δηλητήριο» από Βρετανία - Διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις Τουρίστες «δηλητήριο» από Βρετανία - Διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις Reviewed by George S on 5/30/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.