Ο Κορυδαλλός έστειλε μήνυμα για το χτύπημα…

Ο Κορυδαλλός έστειλε μήνυμα για το χτύπημα…

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού περίμεναν εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα γίνει μια τρομοκρατική επίθεση. Κάποιοι μάλιστα παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις συγκεκριμένων κρατουμένων, μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», γιατί φοβούνταν πως στόχος μπορεί να είναι οι ίδιοι. Αλλοι συνάδελφοί τους διαφωνούσαν. Τους έλεγαν να μην πανικοβάλλονται, πως οι «Πυρήνες» έχουν… ψωνιστεί και ότι τους χαρακτηρίζει πλέον μια μεγαλομανία.

«Μετά τον Σόιμπλε, ο επόμενος στόχος θα είναι κάποιος ψηλά. Μπορεί και ο Ομπάμα», είχε αστειευθεί κάποιος. Αυτή ήταν πάνω-κάτω και η απάντησή τους όταν, πριν από δύο μήνες, κάποιος εκτός φυλακής επικοινώνησε για να τους ρωτήσει πώς αξιολογούσαν τη φήμη ότι θα χτυπούσαν κάποιο τραπεζικό στέλεχος. «Πιστεύουμε πως εάν χτυπήσουν, θα επιλέξουν στόχο με μεγαλύτερη συμβολική σημασία», ήταν η εκτίμησή τους. «Πάντως, το σίγουρο είναι πως πέσαμε μέσα στην ημερομηνία», συμφώνησαν μεταξύ τους λίγες ώρες μετά το χτύπημα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου (είχαν προβλέψει πως θα χτυπούσαν σε ημερομηνία σχετική με το κλείσιμο της αξιολόγησης). Ποιο παρακλάδι

Για τους υπαλλήλους που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η επίθεση οργανώθηκε από μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Το ότι ο σκληρός πυρήνας της οργάνωσης βρίσκεται μέσα στη φυλακή δεν ξενίζει κανέναν. Ούτε ότι την επομένη της επίθεσης οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν έδειξαν κάποια διαφορετική συμπεριφορά (και σε προηγούμενες επιθέσεις, στις οποίες τελικά είχαν πάρει την ευθύνη, δεν είχαν δείξει τίποτα που θα μπορούσε να κινήσει υποψίες). Το μοναδικό ερώτημα για τους σωφρονιστικούς είναι από ποιο παρακλάδι της οργάνωσης δόθηκε το «πράσινο φως», αφού τα μέλη έχουν πλέον διασπαστεί σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα.

Η επικοινωνία, πάντως, με τον «έξω κόσμο», και άρα η δυνατότητα να στρατολογούν και να καθοδηγούν νέα άτομα, έχει αποδειχθεί πως είναι μια μάλλον εύκολη υπόθεση. Είτε μέσω κινητών (η «Κ» είχε αποκαλύψει παλαιότερα πως στα κελιά τους είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 10 συσκευές τηλεφώνων) είτε μέσω των επισκεπτηρίων που όπως διαμηνύουν οι σωφρονιστικοί με κάθε ευκαιρία στο υπουργείο, γίνονται πλέον χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο.

Προειδοποίηση

Πηγή / Περισσότερα στο www.makeleio.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ο Κορυδαλλός έστειλε μήνυμα για το χτύπημα… Ο Κορυδαλλός έστειλε μήνυμα για το χτύπημα… Reviewed by George S on 5/29/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.