Οι 15 στιγμές που σημάδεψαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Οι 15 στιγμές που σημάδεψαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το βράδυ της Κυριακής σηματοδοτεί και το κλείσιμο του κύκλου των ιστορικών ηγετών της μεταπολεμικής Ελλάδας, των πολιτικών που με τις αποφάσεις τους σφράγισαν τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έζησε και συνδιαμόρφωσε την ιστορία για σχεδόν έναν αιώνα, όντας εις εκ των Ελλήνων statesmen, αυτών των παλιάς κοπής πολιτικών που υπηρέτησαν με προσήλωση την Πολιτεία καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου τους.

Του Γιώργου Ευγενίδη Το Koolnews.gr κάνει σήμερα στοπ καρέ σε 15 σημαντικές στιγμές της πορείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη διάρκεια των 99 χρόνων της ζωής του:

1946: Πρώτη φορά στη Βουλή

Ο Μητσοτάκης ήταν τότε αξιωματικός του στρατού, έχοντας τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Καταγόταν από μια πολιτική οικογένεια της Κρήτης, με βενιζελικές αναφορές. Κάπως έτσι, η στροφή του στην πολιτική δεν ήταν κάτι που προκάλεσε έκπληξη, ούτε φυσικά η παράταξη, την οποία επέλεξε. Κάπως έτσι, το 1946 εκλέγεται βουλευτής με το Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων, το οποίο ίδρυσε ο γιος του Ελευθέριου Βενιζέλου, Σοφοκλής. Μάλιστα, ο Μητσοτάκης, επειδή δεν είχε προλάβει να πάρει κανονικό κοστούμι, ορκίζεται μετά τις εκλογές με την επίσημη στολή του ανθυπολοχαγού, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Το άστρο του δεν άργησε να ανατείλει, μιας και λίγα χρόνια μετά θα αναλάβει υφυπουργός των Οικονομικών.

1961: Το πέρασμα στην Ένωση Κέντρου

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Οι 15 στιγμές που σημάδεψαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη Οι 15 στιγμές που σημάδεψαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη Reviewed by George S on 5/30/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.