Καταδίκη Γιάννη Κουρτάκη σε 12 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση

Καταδίκη Γιάννη Κουρτάκη σε 12 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο εκδότης της εφημερίδας«Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης, από το Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σήμερα, με την κατηγορία της«συκοφαντικής δυσφήμησης».

Η καταδίκη αφορά σε συκοφαντικά, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, δημοσιεύματα της εφημερίδας και της ιστοσελίδας parapolitika.gr τα οποία εμφάνιζαν τον Πολύκαρπο Αδαμίδη, συνεργάτη του τότεΥπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, να έχει χρηματιστεί. Ο νομικός Πολύκαρπος Αδαμίδης, που είναι συνεργάτης του Δ. Αβραμόπουλου και στις Βρυξέλλες όπου κατέχει τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης, μετά τα πρώτα δημοσιεύματα απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, καθώς είδε το όνομα του να«φωτογραφίζεται», αφού στα άρθρα αναφερόταν η ύπαρξη εμβασμάτων στον τραπεζικό του λογαριασμό ύψους 600.000 ευρώ. Στα επίμαχα δημοσιεύματα αυτό το ποσό συνδεόταν με κάποιες αναθέσεις έργων σε νοσοκομεία που είχαν γίνει εκείνο το διάστημα.

Ο Πολύκαρπος Αδαμίδης τελικά προέβη σε μήνυση με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη και να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σε βάρος του κυρίου Αδαμίδη, γεγονός που, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς και η νομική υποστήριξη του Γιάννη Κουρτάκη.

Όπως αποφάνθηκαν οι δικαστές, δεδομένου ότι δεν έγινε καμία σχετική δημοσιογραφική έρευνα, ο εκδότης είχε σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του μηνυτή και έτσι καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος του Πολύκαρπου Αδαμίδη, Γιάννης Καραβοκύρης,«απεδείχθη ότι δεν υπήρξε καμία περίπτωση ούτε καν για υπόνοια χρηματισμού, ενώ το δικαστήριο προβληματίστηκε και στάθμισε πολλούς παράγοντες για να βγάλει την καταδικαστική απόφαση. Όταν δεν υπάρχει όμως ούτε μία ένδειξη για την κατηγορία, βεβαίως, τότε όφειλε να καταδικάσει τον εκδότη, όπως και έπραξε».

Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα οπότε ο εκδότης, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Πηγή / Περισσότερα στο www.zougla.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Καταδίκη Γιάννη Κουρτάκη σε 12 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση Καταδίκη Γιάννη Κουρτάκη σε 12 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση Reviewed by George S on 5/31/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.