Επέστρεψαν στο τραπέζι κυβέρνηση-Θεσμοί για τα δημοσιονομικά

Επέστρεψαν στο τραπέζι κυβέρνηση-Θεσμοί για τα δημοσιονομικά

Στις 12.00 το μεσημέρι και με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη ξεκίνησε η σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τους επικεφαλής των Θεσμών.

Το ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από μπαράζ συναντήσεων των τεχνικών κλιμακίων στη διάρκεια της ημέρας με αντικείμενο τα «αγκάθια» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Η πορεία των διαπραγματεύσεων τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώνει τις σημαντικές διαφορές που παραμένουν ανάμεσα στις δυο πλευρές, οι οποίες φαίνεται πως ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της Ευρωζώνης την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση αποφεύγει τις λεπτομέρειες επί των τεχνικών στοιχείων της διαπραγμάτευσης, ωστόσο επιμένει ότι αυτή γίνεται πάνω στην απόφαση του Eurogroup για λήψη μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ και αντισταθμιστικών μέτρων που θα επιφέρουν την λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία.

Σημειώνεται ότι το EuroWorking Group θα συγκληθεί στις 7 Μαρτίου για να προετοιμάσει το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και μεταξύ άλλων θα ενημερωθεί για την ελληνική υπόθεση και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Καζνέβ: Είμαι πεπεισμένος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει

«Είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και ότι η Ελλάδα μπαίνει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε στο ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, λίγο πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα το Σάββατο.

Πηγή / Περισσότερα στο www.koolnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Επέστρεψαν στο τραπέζι κυβέρνηση-Θεσμοί για τα δημοσιονομικά Επέστρεψαν στο τραπέζι κυβέρνηση-Θεσμοί για τα δημοσιονομικά Reviewed by George S on 3/04/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.