Πώς επηρεάζει η σεξουαλική ζωή την εργασία

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική ζωή την εργασία

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η σεξουαλική ζωή μπορεί να κάνει θαύματα για την εργασιακή μας ζωή.

Η έρευνα περιελάμβανε 159 παντρεμένους εργαζόμενους οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για δυο εβδομάδες. Εκείνοι που είχαν ερωτικές επαφές είχαν καλύτερη διάθεση την επόμενη μέρα στην εργασία τους γεγονός που οδηγούσε σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα αλλά και ικανοποίηση από την εργασία τους.

Η ευεργετική δράση της ερωτικής επαφής ήταν εφάμιλλη για τους άνδρες και τις γυναίκες και διαρκούσε για τουλάχιστον 24 ώρες.

«Η διατήρηση μια υγιούς σχέση που περιλαμβάνει μια υγιή σεξουαλική ζωή θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να παραμείνουν ευχαριστημένοι και με ενδιαφέρον για την εργασία τους» αναφέρουν οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Management έδειξε ακόμη ότι το στρες στη δουλειά βλάπτει την ερωτική ζωή των ανθρώπων, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική την προτροπή των ειδικών να «αφήνουμε την δουλειά στο γραφείο».

Η ερωτική επαφή αποτελεί ένα φυσικό τονωτικό της διάθεσης με κοινωνικά, συναισθηματικά και φυσιολογικά οφέλη και είναι σημαντικό να «βρίσκουμε χρόνο γι’ αυτό» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πώς επηρεάζει η σεξουαλική ζωή την εργασία Πώς επηρεάζει η σεξουαλική ζωή την εργασία Reviewed by George S on 3/08/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.