Καζάνι που βράζει η Νότια Κορέα, τρίτος νεκρός διαδηλωτής

Καζάνι που βράζει η Νότια Κορέα, τρίτος νεκρός διαδηλωτής

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Νότια Κορέα, όπου ένας τρίτος διαδηλωτής υπέκυψε σήμερα, μετά την ανακοίνωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της καθαίρεσης της προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής Κιμ Γιονγκ-Ντέοκ εξέφρασε «την αυξανόμενη ανησυχία του» για την ένταση αυτή πριν τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 9 Μαΐου. «Οι εκλογές θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία να ξεπεραστούν οι διχασμοί και οι συγκρούσεις και να καταλήξουμε σε εθνική ενότητα και αρμονία», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Στα άρθρα του ο Τύπος της Νότιας Κορέας καλεί να τερματιστούν οι διαδηλώσεις.

Ένας τρίτος διαδηλωτής, 74 ετών σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού έχασε τις αισθήσεις του χθες στη διάρκεια επεισοδίων που σημειωθήκαν τη Σεούλ μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της Παρκ. Στα επεισόδια αυτά σκοτώθηκαν ακόμη δύο διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.

Υποστηρικτές και αντίπαλοι της Παρκ είχαν συγκεντρωθεί στη Σεούλ για να παρακολουθήσουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο επικύρωσε χθες Παρασκευή την καθαίρεσή της.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Καζάνι που βράζει η Νότια Κορέα, τρίτος νεκρός διαδηλωτής Καζάνι που βράζει η Νότια Κορέα, τρίτος νεκρός διαδηλωτής Reviewed by George S on 3/11/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.