Επίσκεψη στην Αίγυπτο προετοιμάζει ο Πάπας Φραγκίσκος

Επίσκεψη στην Αίγυπτο προετοιμάζει ο Πάπας Φραγκίσκος

Περίπου 17 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, επισκέφθηκε για τελευταία φορά επίσημα την Αίγυπτο.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει μεν επισκεφθεί το Κάιρο, αλλά σκέφτεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Χώρα του Νείλου μέσα στο 2017. Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο Ποντίφικας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», όπως αναμεταδίδει σήμερα η «Αλ Αχράμ». Στην περίπτωση αυτή, θα ανταποκριθεί έτσι στην επίσημη πρόσκληση που τού απηύθυνε το 2014 ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όταν οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Βατικανό.

Μάλιστα, στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Ταουάντρος Β΄συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ενώ, πέρυσι, από τον Ποντίφικα έγινε θερμά δεκτός στο Βατικανό και ο μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ, του θρησκευτικού κέντρου των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, Σεΐχης Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε διήμερη διαθρησκειακή συνάντηση μουσουλμάνων και καθολικών που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Κάιρο, υπήρξε απόφαση για κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή / Περισσότερα στο www.newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Επίσκεψη στην Αίγυπτο προετοιμάζει ο Πάπας Φραγκίσκος Επίσκεψη στην Αίγυπτο προετοιμάζει ο Πάπας Φραγκίσκος Reviewed by George S on 3/11/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.